Kirjaboek: kirjaboek.nl | Een zee van zacht geruis | F. de Zanger
Een zee van zacht geruis

Een zee van zacht geruis

F. de Zanger
Prijs: €10,18
ISBN 9080359718
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
De roman "EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS" speelt op Sri Lanka. Een jonge ingenieur komt naar Sri Lanka om een waterproject af te ronden. Dit project kon niet eerder worden afgemaakt door de burgeroorlog die uitbrak tussen Tamils en de, door Singalezen gedomineerde, Sri Lankaanse regering. De hoofdpersoon, Peter, heeft slechts korte tijd om het boren van een aantal waterputten te begeleiden in de noordelijke Tamilgebieden, waar het Indiase leger probeert de vechtende partijen uit elkaar te houden. Peter heeft een speciale vergunning om in het strijdgebied te werken, maar deze is niet langer dan drie weken geldig. Hij wordt op zijn missie begeleid door Muttu, een Sri Lankaans ingenieur. Peter ondervindt problemen tijdens zijn werk en raakt ongewild betrokken bij het conflict tussen de Tamil Tijgers en de Singalezen. Dromen spelen een belangrijke rol in de roman; ze geven Peter inzicht in wat hem bezig houdt. Het leidt ertoe dat hij een gedicht schrijft waarin zijn gedachten worden gebundeld. Peter ontmoet een jonge vrouw, Carin, een lerares van gemengd Indiaas-Amerikaans bloed. Zij was eens begonnen met het fotograferen van Hindoetempels en processies in het noorden van het land, maar had dit moeten staken vanwege het uitbreken van de burgeroorlog. Door het project waaraan Peter werkt ziet zij mogelijkheden om haar fotoserie af te ronden. Onderweg, op terugreis naar Colombo, vindt een dramatische gebeurtenis plaats. Het gedicht van Peter speelt de slotrol in de roman. Alhoewel het waterproject en de perikelen daar omheen een rol spelen in het verhaal, zijn er andere verhaallijnen die zeker zo belangrijk zijn, zoals:Wat is je houding ten opzichte van werk? (Waar ligt de balans?) Hoe belangrijk is kunst in je leven? Hoe ga je om met een conflictsituatie? Verder spelen religieuze aspecten een rol in "EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS"; onder meer komt het verschil tussen Christendom en Hindoe?sme/Boeddhisme naar voren.

Klik hier om naar de website van Tournesol te gaan.

Frank de Zanger (1949) studeerde fysische geografie in Amsterdam. Aan het eind van zijn studie volgde hij een cursus wetenschaps-journalistiek aan het Instituut voor Perswetenschap van de Universiteit van Amsterdam en schreef hij enige artikelen voor kranten en tijdschriften. Later begon hij korte verhalen te schrijven.

ISBN: 90-8035971-8
blz.: 160
formaat: paperback
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Nobel was hij
Nobel was hij - €10,18
NOBEL WAS HIJ is een roman met thrillerachtige trekken, waarin de keuzes die wij in ons leven maken aan de orde worden gesteld.
Wereld-impressies van een jetplane-nomad
In twintig geschreven impressies geeft Frank de Zanger merkwaardige, komische, hilarische en soms droevige situaties weer die hij heeft meegemaakt tijdens zijn reizen in de periode van 1990 tot 2000. Het zijn impressies uit Indonesi?, Saoedi-Arabi?, India, Mozambique, Bangladesh, Trinidad, Rusland, Isra?l en Nepal. Ook het luchtruim ontbreekt niet.