Kirjaboek: kirjaboek.nl | Nobel was hij | F. de Zanger
Nobel was hij

Nobel was hij

F. de Zanger
Prijs: €10,18
ISBN 9080359726
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
"NOBEL WAS HIJ" is een roman met thrillerachtige trekken, waarin de keuzes die wij in ons leven maken aan de orde worden gesteld.Een Nederlandse Nobelprijswinnaar, de hoogaangeschreven natuurkundige en milieuactivist Prof. Dr. Joost Veldman, neemt een onverwachte stap. In Stockholm, in het 'Nobelhuis', weten ze met het gedrag van de kersverse, jonge Nobelprijswinnaar geen raad. Hij wordt als een dissident beschouwd, en Veldman keert de wetenschappelijke wereld de rug toe.De stap die Joost Veldman heeft genomen was weloverwogen. Sindsdien leeft hij in Zuid-Frankrijk een zorgeloos bestaan. Door sommigen, en zeker door de roddelpers, wordt hij beschreven als een playboy.Joost Veldman heeft belangrijk onderzoek gedaan op het gebied van energieopwekking. Hij zou de ideale persoon zijn om de ontwikkeling van de zonnecel zo'n sprong voorwaarts te geven dat zonne-energie op korte termijn zou kunnen concurreren met fossiele brandstoffen.De wereld, die lijdt onder luchtverontreiniging en broeikaseffect, heeft het harder nodig dan ooit, maar… voor Veldman hoeft het allemaal niet meer. Een Engelse journaliste wil hem aan de tand voelen in een interview. Het loopt allemaal anders dan zij verwacht. Zij, en de lezer, maken kennis met krachten waarvan de meesten onder ons geen weet hebben.

Klik hier om naar de website van Tournesol te gaan.

Frank de Zanger (1949) studeerde fysische geografie in Amsterdam. Aan het eind van zijn studie volgde hij een cursus wetenschaps-journalistiek aan het Instituut voor Perswetenschap van de Universiteit van Amsterdam en schreef hij enige artikelen voor kranten en tijdschriften. Later begon hij korte verhalen te schrijven.

ISBN: 90-803597-2-6
blz.: 182
formaat: paperback
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Een zee van zacht geruis
De roman "EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS" speelt op Sri Lanka. Een jonge ingenieur komt naar Sri Lanka om een waterproject af te ronden. Dit project kon niet eerder worden afgemaakt door de burgeroorlog die uitbrak tussen Tamils en de, door Singalezen gedomineerde, Sri Lankaanse regering.
Wereld-impressies van een jetplane-nomad
In twintig geschreven impressies geeft Frank de Zanger merkwaardige, komische, hilarische en soms droevige situaties weer die hij heeft meegemaakt tijdens zijn reizen in de periode van 1990 tot 2000. Het zijn impressies uit Indonesi?, Saoedi-Arabi?, India, Mozambique, Bangladesh, Trinidad, Rusland, Isra?l en Nepal. Ook het luchtruim ontbreekt niet.