Kirjaboek: kirjaboek.nl | Het internationale boekenvak in vogelvlucht | Jos van Rijn
Het internationale boekenvak in vogelvlucht

Het internationale boekenvak in vogelvlucht

Jos van Rijn
Prijs: €12,85
ISBN 9070037653
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
De laatste tien jaar zijn de grote uitgeversconcerns in Engeland en de Verenigde Staten zich naast boeken ook met de moderne media, radio en televisie gaan bezighouden. Over deze veertien grote concerns, waaronder Pearson, Bertelsmann en Mediaset gaat de boek. "De laatste tien jaar zijn de grote uitgeversconcerns in Engeland en de Verenigde Staten zich naast boeken ook met de moderne media, radio en televisie gaan bezighouden. Beheersten tot 1990 vooral de Amerikaanse en Engelse uitgevers de markt, ook concerns uit Frankrijk en Duitsland nemen nu massaal uitgevers over in Engeland en de Verenigde Staten. Over deze veertien grote concerns, waaronder Pearson, Bertelsmann en Mediaset gaat de boek. Een naam klinkt iedereen wel bekend in de oren: Pier Silvio Berlusconi, premier en minister van buitenlandse zaken en net als zijn goede vriend George W. Bush dol op geld en macht. Zijn concern wordt uitgebreid belicht. Verder in dit boek een handleiding voor het bestellen van boeken bij uitgevers in Engeland en Amerika. Tijdens de tussenlanding in Nederland aandacht voor de geschiedenis van de Boekhandels Groep Nederland en andere ketens zoals AKO, Bruna en de Plantageboekhandels. Tot slot een actueel overzicht van PCM, Veen Bosch & Keuning en Weekbladpers en vertellen twee medewerkers van boekhandel Scheltema in Amsterdam en een oud-collega over hun tijd bij Scheltema in de jaren zeventig. Het volledige overzicht vindt U voorin het boek.

Jos van Rijn (1950) werkt sinds 1970 in het boekenvak, de laatste kwart eeuw bij de Boekhandels Groep Nederland. Het boekenvak, en met name de concernvorming heeft zijn warme belangstelling. Over dat onderwerp schreef hij eerder het boek ''In en nabij de grachtengordel'' dat eveneens bij Bergboek is verschenen en nog is te bestellen. Jos schreef eerder lessen voor de commissie voor de vakopleiding over het werk op de bestelafdeling en is actief in de CAO-commissie van FNV-KIEM.

Andere boeken van deze auteur zijn:
In en nabij de grachtengordel
Kleine encyclopedie van het nederlandse boekenvak

ISBN: 90-70037-65-3
blz.: 117
formaat: paperback"
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Kleine encyclopedie van het nederlandse boekenvak
De Kleine encyclopedie van het Nederlandse boekenvak is een echte encyclopedie met meer dan 1250 namen en begrippen, zoals de boekmeter, de distriboekkist en de ramsjladder.
In en nabij de grachtengordel
Over de geschiedenis van het boekenvak is in der loop der jaren veel goede literatuur verschenen. Een lijst hiervan vindt U achter de lijst met de titel “vergane glorie”. Met een beetje geluk vindt U misschien nog wel een van de boeken bij uw lokale vestiging van de Slegte, anders kunt U altijd een dagje naar Amsterdam om eens rond te neuzen in de bibliotheek van de