Kirjaboek: kirjaboek.nl | Paul is slechts zijn naam | Marianne P. van Beek
Paul is slechts zijn naam

Paul is slechts zijn naam

Marianne P. van Beek
Prijs: €25,00
ISBN 9789460082405
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant

Dit boek is het waargebeurde verhaal van Paul van Beek en het onderzoek naar zijn verleden.

Na lange jaren van zwijgen heeft hij besloten om zijn verhaal te vertellen. Het is zijn levensverhaal geworden. Paul behoort tot een zwijgende generatie. Een generatie die geprobeerd heeft om de oorlog achter zich te laten en een nieuw leven op te bouwen. Het is het verhaal van een doodgewone jongen die, nét als zo velen, opgroeide in een tijd van crisis en oorlog en zich daardoor op zijn eigen, eigenwijze, wijze heen heeft proberen te slaan. Hij vertelt over de verantwoording die hij voor zijn moeder voelde, de verantwoording die hij op zich nam en daardoor op een slinkse wijze bij de NSKK terecht kwam. Die ervaringen opgedaan in de NSKK jaren, zijn onderduiken, zijn kampverleden en niet te vergeten zijn detentie na de oorlog, heeft hij voor altijd met zich mee gedragen. Hebben zijn verdere leven beïnvloed. Hij kon niet eerder over zijn verleden praten, daar waren zijn herinneringen te moeilijk voor. Nu, in zijn nadagen, heeft Paul dit zwijgen doorbroken en vertelt hij zijn levensverhaal. Zijn hele levensverhaal, vanaf zijn eerste herinneringen tot aan de dag van vandaag.

Eindelijk kan hij, met zijn gezicht naar de zon, alle schaduwen achter zich laten.

Marianne P. van BeekPaperback
blz.: 172
Formaat: 17 x 24 cm
ISBN: 978-94-6008-240-5

Levertijd 1 week
 

 
1 Boekbeoordelingen - Gemiddelde beoordeling 5 / 5 (Alles tonen)

Klik om dit boek te beoordelen

Realistisch en aangrijpend

Peter Jautze - 7-8-2016

Uitstekend boek, goed geschreven en door onderzoek volledig onderbouwd. Jammer, dat sommige gebeurtenissen niet verder uitgediep...

Klik om dit boek te beoordelen

Vaar wel zeilende Hollander

Peters avonturen van de afgelopen jaren als solozeiler en havenhopper

Genealogie Malleij - Mallee - Malij

Jaap van Kruijssen is, met hulp van zijn vrouw Anita, meer dan dertig jaar geleden begonnen aan het onderzoek naar de genealogie Mallee...

Genealogie van Beek

Deze genealogie gaat langs vijf eeuwen terug op zoek naar de voorouders van Beek met daarin opgenomen de genealogie Ket.

Genealogie van Woerkens

Genealogie langs vijf eeuwen terug op zoek naar de voorouders van Woerkens. Niet alles is meer terug te vinden, alleen het geschreven woord is blijven bestaan.