Kirjaboek: kirjaboek.nl | IT architectuur voor de overheid | Mark C Hoogenboom, Mark Rice
IT architectuur voor de overheid

IT architectuur voor de overheid

Mark C Hoogenboom, Mark Rice
Prijs: €13,37
ISBN 9077668314
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
In augustus 2003 begon de provincie Groningen met het project dat een IT architectuur moest opleveren.Het primaire doel van dat project was om de waargenomen redundantie in applicatiefunctionaliteit te verminderen, want het beheer van de enorme verzameling applicaties was een probleem geworden en daarnaast klinkt redundantie gewoon duur.Twee solide redenen om aan het werk te gaan.

Architecten van Capgemini gingen aan de slag,het projectmanagement en de projectleiding lagen bij medewerkers van de provincie zelf.In een viertal fasen is nu de fysieke uitwerking van de IT architectuur opgeleverd en zelfs nog voordat deze laatste uitwerking klaar was bleek het resultaat veel meer te kunnen dan vooraf werd verwacht.

Twee betrokkenen uit dat project,de initiator en tevens projectleider Mark Rice en de Leading Architect Facilitator Mark C Hoogenboom hebben de lessen die links en rechts uit het project naar buiten kwamen steken geschreven.Want het was een leuk project,een nuttig project,ook een lastig project,maar vooral een succesvol project. Zo eentje waarvan je achteraf denkt:gingen maar meer projecten zo.

Bij het beschrijven van de ervaringen en het verwoorden van de adviezen is een uiterste poging gedaan ze te ontdoen van provincie Groningen specifieke aspecten.Zodat elke overheidsorganisatie hier haar voordeel mee kan doen.Waardoor iedere provincie die het opstellen van een IT architectuur overweegt zich uitgebreid kan voorbereiden.

De auteurs bieden naast de adviezen en uitleg in dit boek graag aan over hun ervaringen te vertellen.Niet zomaar een babbeltje,maar juist de breedte en de diepte in.Want de ervaring van de ??n wordt extra waardevol als deze opgepakt,begrepen en vooral aangepast wordt door een ander.Aan die verbeterslag werken de auteurs graag mee.

Het boek IT architectuur voor de overheid gaat over wat zo?n architectuur is,hoe deze eruit ziet,wat een organisatie eraan heeft en hoe het project eruit ziet dat die IT architectuur oplevert.Allemaal binnen de context van een overheidsorganisatie.Het is uitgegeven ter gelegenheid van de interprovinciale architectuurdag in november 2004.

ISBN: 90-77668-31-4
blz.: 126
formaat: paperback 12,5 x 20 cm
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Realizing a Successful Digital Transformation to Industry 4.0
Step by Step Realizing a Successful Digital Transformation
Van A naar P
Van A naar P - €12,13
Per 1 juli 2005 dient elke organisatie volgens de nieuwe arbowet een preventiemedewerker aan te wijzen. Voor een organisatie is het van belang om te bepalen waar deze nu staat en waar ze heen wil. Ardyn organiseerde een aantal "Routekaart van A naar P" workshops om haar klanten te helpen. In dit boek de resultaten van deze sessies.
Op weg naar een wereldbaan
De professional van tegenwoordig is de hoeder van de eigen kennis en vaardigheden. Die ambitie,om zelf ervoor te zorgen dat je geschikt bent en blijft voor de wereldbaan die je graag wilt vervullen, is de kern van de professional van vandaag.
Workshops
Workshops - €25,66
Workshops exist because a group of people set out a shared goal.Those workshops can only become a success if they are well-planned,prepared and shaped by professional,experienced facilitators,assisted by a well designed yet flexible agenda.
Petra van Krugten-Elgersma
Op 9 mei 2003 overleed Petra van Krugten-Elgersma, nadat ze een dag ervoor ernstig ziek geworden was. Henk van Krugten, haar echtgenoot en Mark C Hoogenboom, haar naaste collega, schreven een boek over Petra van Krugten-Elgersma.