Kirjaboek: kirjaboek.nl | Op weg naar een wereldbaan | Peter Bik, Arjoma Corstanje, Mark C Hoogenboom
Op weg naar een wereldbaan

Op weg naar een wereldbaan

Peter Bik, Arjoma Corstanje, Mark C Hoogenboom
Prijs: €19,95
ISBN 9077668217
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant

De professional van tegenwoordig is de hoeder van de eigen kennis en vaardigheden.Om het ondernemerschap te vertonen dat gevraagd wordt,ook als die professional een baan heeft en gewoon bij een organisatie in dienst is, is een pro-actieve houding nodig om daarmee te kunnen ontdekken waar het heen gaat.Dan te zien wat belangrijk is en zo te kunnen besluiten waar de nadruk op wordt gelegd. Zodat nog voordat de eigen kennis en ervaring verouderd is, die professional allang bezig is daar wat aan toe te voegen of aan te veranderen zodat meebewogen kan worden met het vakgebied, de uitdagingen in het veld en de verwachtingen van de werkgever. Die ambitie,om zelf ervoor te zorgen dat je geschikt bent en blijft voor de wereldbaan die je graag wilt vervullen, is de kern van de professional van vandaag. Niet wachten op wat anderen vertellen wat je allemaal moet leren, maar zelf leren. Niet hopen dat het vanzelf wel goed komt met je werk,je baan en je opleidingen,maar zelf actief speuren en beslissen wat te doen. Niet in je eentje verder ploeteren totdat je met de tong op de schoenen struikelt over elke oneffenheid op de weg, maar in krachtige koppels samen werken aan ontwikkelen van jezelf en de ander. Leren als duo gaat tien keer beter dan leren als individu.

De leerbereidheid die hiervoor nodig is in de professional wordt tegenwoordig al vroeg opgewekt. Zo werkt de Hogeschool Rotterdam met een succesvol leerwerkbedrijf, waardoor studenten afstuderen met werkervaring, iets wat ver uitstijgt boven stage-ervaring. Talent in Business begeleidt jonge professionals in de eerste jaren van hun carri?re om ze daarna met een stevige springplank zo hoog en ver te laten springen als ze zelf verstandig vinden. Uit de lessen van ervaren professionals komt de aanpak om te leren en te werken in duo ?s. Niet de hele tijd of de hele dag verigens,maar alleen dan wanneer het nodig is om snel veel te leren. Een boek dat zowel de jonge als de ervaren professional zal helpen om met plezier de persoonlijke ambities na te jagen en permanent te blijven leren tijdens het werken. Daarnaast geeft het opleidingen,inzicht hoe ze studenten in deze stand kunnen krijgen,waardoor ze haast als vanzelf op weg gaan naar een wereldbaan.

ISBN: 90-77668-21-7
blz.: 208
formaat: gebonden

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Realizing a Successful Digital Transformation to Industry 4.0
Step by Step Realizing a Successful Digital Transformation
Van A naar P
Van A naar P - €12,13

Per 1 juli 2005 dient elke organisatie volgens de nieuwe arbowet een preventiemedewerker aan te wijzen. Voor een organisatie is het van belang om te bepalen waar deze nu staat en waar ze heen wil. Ardyn organiseerde een aantal "Routekaart van A naar P" workshops om haar klanten te helpen. In dit boek de resultaten van deze sessies.

IT architectuur voor de overheid

In augustus 2003 begon de provincie Groningen met het project dat een IT architectuur moest opleveren.Het boek IT architectuur voor de overheid gaat over wat zo?n architectuur is, hoe deze eruit ziet, wat een organisatie eraan heeft en hoe het project eruit ziet dat die IT architectuur oplevert.

Workshops
Workshops - €25,66

Workshops exist because a group of people set out a shared goal.Those workshops can only become a success if they are well-planned,prepared and shaped by professional,experienced facilitators,assisted by a well designed yet flexible agenda.

Petra van Krugten-Elgersma

Op 9 mei 2003 overleed Petra van Krugten-Elgersma, nadat ze een dag ervoor ernstig ziek geworden was. Henk van Krugten, haar echtgenoot en Mark C Hoogenboom, haar naaste collega, schreven een boek over Petra van Krugten-Elgersma.