Kirjaboek: kirjaboek.nl | De Dood kent geen Genade | Antoinette Kersten-Peters
De Dood kent geen Genade

De Dood kent geen Genade

Antoinette Kersten Peters
Prijs: €19,50
ISBN 9789077764626
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant

'Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; ik heb iets met vrouwenborsten, altijd al gehad. Deze zwakheid is, naar mijn bescheiden mening, terug te voeren naar mijn vroegste kinderjaren. Ik werd t? lang gezoogd door Lizzie, mijn zwarte min. Zelfs toen ik een driejarige kleuter was gaf zij vaak toe aan mijn gebedel en smekende ogen, knoopte haar jak los waarop ik tussen haar melkzware donkere borsten dook en gen??t.' Met deze woorden beginnen de memoires van Jean-Pierre De Faberg?, zoon van een slavenhoudende plantage-eigenaar in Louisiana en tevens officier in het Unieleger.
Centraal staan zijn onmogelijk lijkende liefde voor Francine, een vrouw die vele jaren ouder is dan hijzelf en die niet is voor wie zij zich uitgeeft; de verboden en onbegrepen liefde van zijn jongere broer Antoine voor zijn beste vriend Paul; de oorlog van de Verenigde Staten tegen Mexico (1846-1848) en zijn afkeer jegens zijn vaders wreedheden ten opzichte van de slaven. Als een donkere wolk hangt het familiegeheim boven de plantage Profusion en de familie De Faberg?. Zal Jean-Pierre ooit zijn geliefde Francine terugvinden en wat heeft zijn vader te verbergen? Na een schokkende gebeurtenis wil Jean-Pierre nog slechts ??n ding. Zich wreken op di? persoon die zoveel onheil teweeg heeft gebracht. Zijn besluit zal verstrekkende gevolgen hebben.

De Dood kent geen Genade is een mix tussen fictie en non-fictie. Op een onomwonden manier laat de auteur u niet alleen kennismaken met een wereld waar velen geen weet van hebben, maar zij zal u tevens aan het denken zetten. Laat u opnieuw verrassen door de scherpe en directe schrijfstijl die wij zo van haar gewend zijn.

Antoinette Kersten is assistent-accountant en zelfstandig onderneemster geweest.

Van Antoinette Kersten verscheen ook: Verloren Verleden en haar autobiografische boek: MySterie

Meer over de auteur kunt u lezen op haar eigen website: www.antoinettekersten.nl

ISBN: 978 90 77764 62 6
blz.: 272
formaat: paperback A5

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Zo ben ik
Zo ben ik - €18,50

dagboeknotitites, spreuken, gedichten en aquarellen

De Vlinder Vallei

Ontroerende relaas van de wanhopige zoektocht van een eenzame jonge vrouw

Een nieuw begin
Een nieuw begin - €20,00

Antoinette Kersten-Peters neemt ons mee op een fascinerende reis die ons van
Californië tot in de moerassen van Louisiana voert.

Vaarwel
Vaarwel - €18,00

Indringende bitterzoete roman over bedrog, onmogelijke liefdes, onbegrip en vergeving.

Het vergeten kind

Zij moet kiezen tussen de man van wie ze houdt en de vader van haar kind...

De illusie van een droom

Vol spanning, vriendschap, dromen, teleurstellingen, hoop, nooit aflatend optimisme en onvoorwaardelijke liefde.

MySterie
MySterie - €17,50

In 1996 kreeg Antoinette Kersten op 45-jarige leeftijd de diagnose MS te horen. MySterie bevat verhalen die in vogelvlucht weergeven hoe het haar de afgelopen 10 jaar vergaan is. Hilarische anekdotes wisselen elkaar af met ontroerende, humoristische dagboekfragmenten vol gezonde zelfspot.

Verloren Verleden

Lees het relaas van een eenzame jonge vrouw in haar wanhopige zoektocht naar haar verleden en haar ware identiteit Haar reis voert haar van San Diego dwars door Indiaanse reservaten naar het Chiricahua Gebergte in het zuidoosten van Arizona, het homeland van de Chiricahua Apaches.