Kirjaboek: kirjaboek.nl | MySterie | Antoinette Kersten-Peters
MySterie

MySterie

Antoinette Kersten Peters
Prijs: €14,70
ISBN 9077764291
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
In 1996 kreeg Antoinette Kersten op 45-jarige leeftijd de diagnose MS te horen. MySterie bevat, benevens verschillende gedichten, 39 verhalen die in vogelvlucht weergeven hoe het de auteur de afgelopen 10 jaar vergaan is. Hilarische anekdotes wisselen elkaar af met ontroerende, humoristische dagboekfragmenten met beschouwingen vol gezonde zelfspot. In korte flashbacks blikt de auteur terug op haar leven v??r MS.
MySterie is een boek waarin menig chronische zieke veel van zichzelf zal herkennen.

De auteur:
?Ondanks dat diverse voorvallen op het moment supr?me vaak in het geheel niet zo hilarisch waren, heb ik er, achteraf, toch altijd de humor van proberen in te zien. Ik ben namelijk tot de ontdekking gekomen dat een humoristische inslag de enige manier is waarop men met een chronische ziekte als MS kan leven?.

Citaat uit MySterie:

?MS mogelijk in de sterren geschreven?? Dit is de aanhef van een artikel waarvan de inhoud de lezer duidelijk maakt dat iemand die in de maand mei geboren is meer kans maakt op het krijgen van MS. De moeder zou, omdat ze gedurende haar zwangerschap ? die overwegend in de wintermaanden plaatsvond ? te weinig zonlicht en vitamine D3 binnen hebben gekregen waardoor het immuunsysteem van de vrucht niet goed is ontwikkeld. Het artikel leert ons verder dat er weliswaar geen duidelijk bewijs is voor deze conclusie, maar toch? het stemt mij in ieder geval tot nadenken.

Zo ben ik bijvoorbeeld een meibaby. Was mijn geboortemaand soms een slecht Omen?
Welke natuurwet heeft ervoor gezorgd dat de zon en de maan, de sterren en de planeten juist in di? astrologische hoek stonden dat zij hun stralen en magnetische velden op dat nietige wezen, mij dus, konden laten vallen zodat zij mij voorgoed stigmatiseerden tot het krijgen van MS? Een goede vraag waarop ik het antwoord waarschijnlijk nooit zal krijgen?.

Antoinette Kersten-Peters is assistent-accountant en zelfstandig onderneemster geweest. Na de diagnose MS heeft zij haar vroegere hobby weer opgepakt en zich toegelegd op het schrijven van boeken en columns. Zij is door de Pen als Lotgenoot in 2005 genomineerd in de categorie ?De Pen Publiek?. Verschillende jaren is Antoinette Kersten als columniste werkzaam geweest voor msweb.

Van Antoinette Kersten verscheen ook: De Dood kent geen Genade en Verloren Verleden

Meer over de auteur kunt u lezen op haar eigen websites: www.antoinettekersten.nl en www.kokopelli-books.nl

ISBN: 90-77764-29-1
blz.: 202
formaat: paperback


Levertijd ca. 1 week
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Zo ben ik
Zo ben ik - €16,50

dagboeknotitites, spreuken, gedichten en aquarellen

De Vlinder Vallei
Ontroerende relaas van de wanhopige zoektocht van een eenzame jonge vrouw
Een nieuw begin
Een nieuw begin - €18,51
Antoinette Kersten-Peters neemt ons mee op een fascinerende reis die ons van
Californië tot in de moerassen van Louisiana voert.
Vaarwel
Vaarwel - €15,42
Indringende bitterzoete roman over bedrog, onmogelijke liefdes, onbegrip en vergeving.
Het vergeten kind

Zij moet kiezen tussen de man van wie ze houdt en de vader van haar kind...

De illusie van een droom
Vol spanning, vriendschap, dromen, teleurstellingen, hoop, nooit aflatend optimisme en onvoorwaardelijke liefde.
De Dood kent geen Genade
Op een onomwonden manier laat de auteur u niet alleen kennismaken met een wereld waar velen geen weet van hebben, maar zij zal u tevens aan het denken zetten. Laat u opnieuw verrassen door de scherpe en directe schrijfstijl die wij zo van haar gewend zijn.
Verloren Verleden

Lees het relaas van een eenzame jonge vrouw in haar wanhopige zoektocht naar haar verleden en haar ware identiteit Haar reis voert haar van San Diego dwars door Indiaanse reservaten naar het Chiricahua Gebergte in het zuidoosten van Arizona, het homeland van de Chiricahua Apaches.