Kirjaboek: kirjaboek.nl | Georg Heins 1886-1969 | Elise Wensvoort-Oranje
Georg Heins 1886-1969

Georg Heins 1886-1969

Elise Wensvoort Oranje
Prijs: €17,43
ISBN 9789460081507
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
Onze opa, Georg Heins, een vriendelijke man en altijd in voor een geintje blijkt een bewogen leven te hebben gehad. Als zesjarig jochie verwaarloosd in Amsterdam van de straat gehaald door Cornelis Geel, de man die de oprichter is van de latere Marthastichting in Alphen aan de Rijn waar opa vanaf die tijd tot aan zijn militieplicht verblijft. Door allerlei omstandigheden was zijn moeder niet in staat voor haar zoon te zorgen, het waarom wisten we toen niet: nu wel. Een opa, die lang niet wist dat hij een zus had, nooit heeft geweten van twee halfbroers. Een opa die een fantastisch mooie jongedame ontmoet: onze oma Irma DeKeijser en met haar een gelukkig huwelijk heeft en samen zeven prachtige kinderen krijgen. Een opa zoals onze opa gun je elk kind. We wisten niet veel van opa, dit boek vertelt zijn geschiedenis vanaf de allereerste Georg Heins die vanuit Duitsland naar Amsterdam komt, eind 1795 en daar als suikerbakker gaat werken. Een soms ontroerende, soms verbijsterende geschiedenis, het leven van onze voorouders was bepaald niet makkelijk maar getuigde wel van enorme veerkracht.

Over Elise Wensvoort-Oranje
Bijna zeventig jaar nu en dan een tweede boek geschreven! De uitdaging was begonnen met het zoeken naar gegevens van de stamboom Wensvoort en als gevolg daarvan Willemshofje in Schiedam, gebouwd door Willem Wensvoort (ook uitgegeven bij Kirjaboek). Eenmaal besmet door het genealogische virus blijf je doorgaan met zoeken. Je komt er nooit meer vanaf. Met het ouder worden willen er soms wat problemen komen met de mobiliteit, maar lang leve internet! Het quilten is nu hobby nummer drie geworden, het tweede is het zoeken naar gegevens, deze keer over onze opa Georg Heins. En dit zoeken kan steeds meer via internet, en behalve gegevens levert dit ook leuke contacten op. En áls ik dan toch, bijna onoverkomelijk, naar de archieven moest, waren mijn kleinkinderen Kelly en Tim Chang altijd bereid mee te gaan omdat ik dat niet meer zo goed alleen kan. Deze twee kleinkinderen (21 en 19 jaar) zijn hobby nummer één!

Paperback
blz.: 197, met (kleuren)illustraties
Formaat: 17 x 24 cm
ISBN: 978-94-6008-150-7

Levertijd ongeveer 1 week
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

De zoektocht naar Lexa

Waargebeurd verhaal over de ontberingen van een heel jong joods meisje uit Amsterdam tijdens WOII

De rijwielbrancard
Inkijkje in het gewone leven van gewone Schiedammers in de periode 1901-1930
Slag bij Waterloo - Schiedam
200 jaar na de Slag van Waterloo: een beschrijving van 64 Schiedamse soldaten die hebben meegevochten om Napoleon te verslaan.
Slag bij Waterloo

Beschrijving van 112 Delftse soldaten die hebben meegevochten Napoleon te verslaan.

Het Willemshofje en zijn bewoners
Het Willemshofje werd in maart 1873 gebouwd door koopman Willem Wensvoort en heeft honderd jaar in het hartje van Schiedam gestaan.