Kirjaboek: kirjaboek.nl | Het Willemshofje en zijn bewoners | Elise Wensvoort-Oranje
Het Willemshofje en zijn bewoners

Het Willemshofje en zijn bewoners

Elise Wensvoort Oranje
Prijs: €16,40
ISBN 9789460080920
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
Het Willemshofje werd in maart 1873 gebouwd door koopman Willem Wensvoort en heeft honderd jaar in het hartje van Schiedam gestaan. Dit boek geeft een beschrijving van de bewoners. Wie waren zij? Hoe leefden zij, en wat voor werk deden deze mensen? In het begin waren dit korenmeters, zakkendragers, blokmakers, brandersknechten, later timmermannen, ververs. Langzaam maar zeker verdwijnen de oude beroepen en worden vervangen door moderne: chauff eur, zeepventer, loodgieter etc. Een blik in de geschiedenis van een piepklein stukje Schiedam, een stukje historie.

De auteur is al bijna 46 jaar gehuwd, heeft kinderen en kleinkinderen, is 67 jaar en nog steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen, ietwat gehinderd door beperkingen. Ze heeft veel creatieve hobby’s met als eerste passie het patchwork en quilten. Elise Wensvoort-Oranje: ‘Quilten is wel te vergelijken met mijn tweede hobby: het zoeken naar gegevens, eerst van de stamboom Wensvoort, later het Willemshofje. Je bent blij als er weer een stukje informatie gevonden wordt wat past bij voorgaande en alles uiteindelijk op zijn plaats valt.’

blz.: 173
ISBN: 9789460080920
Formaat: 17 x 24 cm


Levertijd ca. 1 week
 
1 Boekbeoordelingen - Gemiddelde beoordeling 5 / 5 (Alles tonen)

Klik om dit boek te beoordelen

Willemshofje

B Steens - 19-8-2013

Mijn man Herman Steens is op het Willemshofje geboren heeft daar tot ons trouwen gewoond we zijn toen op de Laan gaan wonen hij ...

Klik om dit boek te beoordelen

De zoektocht naar Lexa

Waargebeurd verhaal over de ontberingen van een heel jong joods meisje uit Amsterdam tijdens WOII

De rijwielbrancard
Inkijkje in het gewone leven van gewone Schiedammers in de periode 1901-1930
Slag bij Waterloo - Schiedam
200 jaar na de Slag van Waterloo: een beschrijving van 64 Schiedamse soldaten die hebben meegevochten om Napoleon te verslaan.
Slag bij Waterloo

Beschrijving van 112 Delftse soldaten die hebben meegevochten Napoleon te verslaan.

Georg Heins 1886-1969

Het leven van een Amsterdams jongetje dat op zesjarige leeftijd vervuild en verwaarloosd van straat werd gehaald en tot aan zijn achttiende in de Marthastichting te Alphen aan de Rijn verbleef.