Kirjaboek: kirjaboek.nl | Brandhaard | Ton Zuyderwijk
Brandhaard

Brandhaard

Ton Zuyderwijk
Prijs: €18,00
ISBN 9789460082580
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant

Nauwelijks 1 jaar oud, verliest Benjamin zijn ouders bij een auto-ongeluk. Zijn drie broertjes blijven daarbij ongedeerd, doch hij wordt uit de wagen geslingerd en is voor de rest van zijn leven gehandicapt en mismaakt. De vier broertjes worden in het pleeggezin van hun oma en diens tweede man opgenomen. Vijftien jaar lang gaan zij daar door een hel. Zij worden door hun stiefopa en diens minnares getiranniseerd, mishandeld en misbruikt. Ondanks hun gezamenlijk leed raken de broers almaar meer vervreemd van elkaar. Tot zij elkaar uiteindelijk ronduit haten. In het leven van de ernstig misvormde Ben is er slechts één lichtpuntje. Het even oude dochtertje van de bakker is de enige die hem vanaf hun eerste ontmoeting spontaan aanspreekt en toelacht. Hij ziet haar bijna dagelijks en altijd is zij even aardig en gewoon tegen hem. Iets wat voor het gruwelijk misvormde kind een ongekende sensatie is. In stilte aanbidt hij het meisje, wat naarmate hij ouder wordt, zich in een onmogelijke liefde voor haar manifesteert. Als Ben 16 is steekt zijn oudste broer het huis van hun pleegouders in brand. Die komen daarbij om en vanaf dat moment zijn de broers op elkaar aangewezen en tot elkaar veroordeeld. Ondanks dat zij elkaar alle vier haten als de pest, komen zij toch gezamenlijk in één huis te wonen.
En dan slaat pas echt de vlam in de pan.

Brandhaard is een zwart verhaal over een getroebleerd en getraumatiseerd gezin. Waar echter de onmogelijke liefde, die de gehandicapte Ben voor de voor hem onbereikbare Colleen koestert, als een zilveren draad doorheen loopt. Een roman vol passie en vuur die de lezer van het begin tot het eind meesleurt in een inferno van haat, maar vooral ook van liefde.

Paperback
blz.: 255
Formaat: 17 x 24 cm
ISBN: 978-94-6008-258-0

levertijd ongeveer 1 week


 

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Een gros lariekoekjes

twaalf dozijn grolgedichten en humoristische woordspielerei

Verwekt op maandagochtend deel 3

Liefhebbers van het lichamelijk leedvermaak van Ton Zuijderwijk krijgen meer dan hun zin...

De pastoor en de moordenaar

Een roman van geloof, hoop en liefde, waarin actuele vraagstukken in de
katholieke kerk de revue passeren

Verliefd op Willeke

Nieuwe avonturen van de kleurrijke bewoners van Hofje 13.

Morgen is het kerstmis

 

Kerstverhalen

 

Verwekt op maandagochtend deel 2

Het vervolg van Ton Zuyderwijks medische wederwaardigheden. Weer boordevol sappige anekdotes

Verwekt op maandagochtend

In deze non-fictie-doktersroman beschrijft Ton Zuyderwijk zijn ziekenhuiservaringen.

Kerstfeest op ons pleintje

Tweede bundel kerstverhalen van de Westlandse schrijver en kapper Ton Zuyderwijk

De schat in de St. Adrianuskerk

Kerstverhalen van de Westlandse schrijver en kapper Ton Zuyderwijk

Harry koopt een boot

Literotische Thriller, zoals een thriller behoort te zijn: superspannend. Tot en met de laatste pagina.

De Kapsalon
De Kapsalon - €27,00

Kapper Armand Westerhoff leidt een rustig bestaan. Hij knipt en verft en f?hnt en zwaait tussendoor naar de vrouwtjes die zijn salon passeren.
Dan wordt zijn vrouw vermoord.

Hofje 13
Hofje 13 - €20,05

Op een ochtend wordt een van de bewoners van Hofje 13 onder verdachte omstandigheden dood gevonden.

Vijf verrukkelijke fietsvakanties

Al jarenlang gaat Ton Zuyderwijk met een gezellig clubje mensen op fietsvakantie in Belgi?. Van de reisverslagen zijn er vijf opgenomen in deze bundel.

De ring van vriendschap

Een hechte vriendenclub gaat op fietsvakantie door Belgi?. Geheimen en intriges zorgen ervoor dat de eens zo homogene 'ring van vriendschap' langzaam maar zeker afbrokkelt.

Borstenman en Billenman

De immer onberispelijk geklede Charles van de Poth?vel is op en top een heer. Ambitieuze carri?remaker als hij is heeft hij slechts ??n vriend. Hem schrijft hij wekelijks een brief.

Mijn carri�re als tobhandballer

In dit boek, vol met oude en nieuwe handbalanekdotes, beschrijft Ton Zuyderwijk op zijn bekende, humoristische wijze, hoe hij en zijn gezin tot handballen kwamen. En hoe hij dit, niet gehinderd door enige kwaliteiten op dit gebied, toch meer dan 35 jaar volhield.

Van Euforvertrek tot thuiskomsteuforie

Dit is geen verhaal over stoere soldaten. Geen roman vol ontbering en oorlogsleed. Dit is gewoon een registratie van een halfjaar thuisfront. Het thuisfront van twee, naar Bosni? en Afghanistan uitgezonden militairen. Het verhaal van een doorsnee gezin in een situatie die voor elk thuisfront anders is, maar voor elke achterblijver toch veel herkenbaars heeft.

De Slag bij Westerlee

De Slag bij Westerlee is de tweede roman van de Naaldwijkse kapper/schrijver Ton Zuyderwijk. En wederom beschrijft deze daarin, op humoristische wijze, de onfortuinlijke perikelen van de onhandige vrijgezel Frenk.

Oh Oh, die Frenk
Oh Oh, die Frenk - €32,00

?Oh Oh,die Frenk!? is een tragische liefdeshysterie. Frenk is het prototype van de zorgeloze, levensgenietende vrijgezel. Geen vrouw is veilig voor hem. Zijn lust is zijn leven. En, levendig als hij is, heeft hij heel veel lust!