Kirjaboek: kirjaboek.nl | Verwekt op maandagochtend | Ton Zuyderwijk
Verwekt op maandagochtend

Verwekt op maandagochtend

Ton Zuyderwijk
Prijs: €16,45
ISBN 9789460081767
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
In januari 2012 openbaarden zich bij Ton Zuyderwijk twee ernstige kwalen, die hij reeds vanaf zijn geboorte met zich mee bleek te dragen. Twee “fabricagefouten” die hem, “Verwekt op maandagochtend,” langdurig uit zijn werkzame en sportieve leven zouden houden. Een verlamde oogspier, waardoor hij dubbel begon te zien, alsook een lekke hartklep. Beiden kwamen plots nagenoeg tegelijkertijd aan het licht, nadat hij 60 jaar lang zelden een dokter bezocht had. Dit laatste ook wel vanwege een witte jassenfobie, waar hij nu vrijwel van verlost lijkt te zijn. In deze “Nonfictionele doktersroman,” beschrijft de hobby-auteur zijn lotgevallen, waarbij hij in ene continu van arts naar arts en van ziekenhuis naar ziekenhuis pendelde. Het is beslist geen klaagzang, doch op de van hem bekende luchtige wijze geschreven, met veel humor en de nodige zelfspot. Een boekje om hen die nooit in een ziekenhuis gelegen hebben de ogen te openen. En voor hen die dat wel meegemaakt hebben om in het hart te sluiten. Kortom; hartverwarmend en oogstrelend.

Paperback
blz.: 193
Formaat: 17 x 24 cm
ISBN: 9789460081767

Levertijd ongeveer 1 week
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Een gros lariekoekjes
twaalf dozijn grolgedichten en humoristische woordspielerei
Verwekt op maandagochtend deel 3
Liefhebbers van het lichamelijk leedvermaak van Ton Zuijderwijk krijgen meer dan hun zin...
Brandhaard
Brandhaard - €18,00
roman vol passie en vuur
De pastoor en de moordenaar
Een roman van geloof, hoop en liefde, waarin actuele vraagstukken in de
katholieke kerk de revue passeren
Verliefd op Willeke
Nieuwe avonturen van de kleurrijke bewoners van Hofje 13.
Morgen is het kerstmis
Kerstverhalen
Verwekt op maandagochtend deel 2
Het vervolg van Ton Zuyderwijks medische wederwaardigheden. Weer boordevol sappige anekdotes
Kerstfeest op ons pleintje

Tweede bundel kerstverhalen van de Westlandse schrijver en kapper Ton Zuyderwijk

De schat in de St. Adrianuskerk

Kerstverhalen van de Westlandse schrijver en kapper Ton Zuyderwijk

Harry koopt een boot
Literotische Thriller, zoals een thriller behoort te zijn: superspannend. Tot en met de laatste pagina.
De Kapsalon
De Kapsalon - €25,19
Kapper Armand Westerhoff leidt een rustig bestaan. Hij knipt en verft en f?hnt en zwaait tussendoor naar de vrouwtjes die zijn salon passeren.
Dan wordt zijn vrouw vermoord.
Hofje 13
Hofje 13 - €20,05
Op een ochtend wordt een van de bewoners van Hofje 13 onder verdachte omstandigheden dood gevonden.
Vijf verrukkelijke fietsvakanties
Al jarenlang gaat Ton Zuyderwijk met een gezellig clubje mensen op fietsvakantie in Belgi?. Van de reisverslagen zijn er vijf opgenomen in deze bundel.
De ring van vriendschap
Een hechte vriendenclub gaat op fietsvakantie door Belgi?. Geheimen en intriges zorgen ervoor dat de eens zo homogene 'ring van vriendschap' langzaam maar zeker afbrokkelt.
Borstenman en Billenman
De immer onberispelijk geklede Charles van de Poth?vel is op en top een heer. Ambitieuze carri?remaker als hij is heeft hij slechts ??n vriend. Hem schrijft hij wekelijks een brief.
Mijn carrière als tobhandballer

In dit boek, vol met oude en nieuwe handbalanekdotes, beschrijft Ton Zuyderwijk op zijn bekende, humoristische wijze, hoe hij en zijn gezin tot handballen kwamen. En hoe hij dit, niet gehinderd door enige kwaliteiten op dit gebied, toch meer dan 35 jaar volhield.

Van Euforvertrek tot thuiskomsteuforie
Dit is geen verhaal over stoere soldaten. Geen roman vol ontbering en oorlogsleed. Dit is gewoon een registratie van een halfjaar thuisfront. Het thuisfront van twee, naar Bosni? en Afghanistan uitgezonden militairen. Het verhaal van een doorsnee gezin in een situatie die voor elk thuisfront anders is, maar voor elke achterblijver toch veel herkenbaars heeft.
De Slag bij Westerlee
De Slag bij Westerlee is de tweede roman van de Naaldwijkse kapper/schrijver Ton Zuyderwijk. En wederom beschrijft deze daarin, op humoristische wijze, de onfortuinlijke perikelen van de onhandige vrijgezel Frenk.
Oh Oh, die Frenk
?Oh Oh,die Frenk!? is een tragische liefdeshysterie. Frenk is het prototype van de zorgeloze, levensgenietende vrijgezel. Geen vrouw is veilig voor hem. Zijn lust is zijn leven. En, levendig als hij is, heeft hij heel veel lust!