Kirjaboek: kirjaboek.nl | De Kapsalon | Ton Zuyderwijk
De Kapsalon

De Kapsalon

Ton Zuyderwijk
Prijs: €27,00
ISBN 9789460080623
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant

Armand Westerhoff , eigenaar van een kapsalon in Westwijk, leidt een rustig, kabbelend bestaan. Hij knipt en verft en f?hnt en zwaait tussendoor naar de vrouwtjes, die dagelijks zijn salon passeren. Zijn zaak, die binnenkort 25 jaar bestaat, is de laatste tijd nogal in verval. Daar maakt hij zich niet al te druk over. Meer is hij bezig met dat ene vrouwtje, dat regelmatig naar hem lacht en zwaait. De verkoopster van de bloemenwinkel even verderop. Daar kijkt hij de hele dag naar uit. Tot groot leedwezen van een van zijn medewerksters, met wie hij enige tijd een relatie heeft gehad. Zij is nog altijd gek op hem en moet machteloos toezien hoe haar werkgever almaar verliefder zwaait naar die bloemenverkoopster. Onderhand gaat het leven in de kapsalon kalmpjes door. Klanten komen en nog meer klanten gaan. En de kapsters, die op hun beurt hun eigen sores mee naar hun werk nemen, kijken uit naar het naderende jubileum.
Zo gaat alles rustig zijn gangetje. Armand is tevreden met slechts naar zijn stille liefde te zwaaien. Heeft daar verder geen illusies over. Zij is een stuk jonger dan hij en bovendien is hij getrouwd, zelfs al opa. Heeft geen behoefte aan herrie aan zijn hoofd.
Dan wordt zijn vrouw vermoord.

Ton Zuyderwijk is eigenaar van een florerende kapsalon. Het verhaal ?De Kapsalon? is geheel fi ctief, al komen er uiteraard gebeurtenissen in voor uit zijn eigen ?Arto Haarmode.?
Na twee non-fictie boeken is De Kapsalon zijn vierde roman. Eerder verschenen van zijn hand: Borstenman & Billenman, De Ring van Vriendschap en Hofje 13. De Kapsalon is een roman met thrillerneigingen, die meteen een goede en vaak humoristische inkijk geeft over het dagelijks leven in een kapsalon. Een unieke combinatie derhalve en mede daardoor weer een authentiek en verfrissend verhaal. En ja, ook Ton zwaait dagelijks naar de vrouwtjes die zijn salon passeren.

ISBN: 9789460080623
blz.: 460
formaat: paperback, 17 x 24 cm

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Een gros lariekoekjes

twaalf dozijn grolgedichten en humoristische woordspielerei

Verwekt op maandagochtend deel 3

Liefhebbers van het lichamelijk leedvermaak van Ton Zuijderwijk krijgen meer dan hun zin...

Brandhaard
Brandhaard - €18,00

roman vol passie en vuur

De pastoor en de moordenaar

Een roman van geloof, hoop en liefde, waarin actuele vraagstukken in de
katholieke kerk de revue passeren

Verliefd op Willeke

Nieuwe avonturen van de kleurrijke bewoners van Hofje 13.

Morgen is het kerstmis

 

Kerstverhalen

 

Verwekt op maandagochtend deel 2

Het vervolg van Ton Zuyderwijks medische wederwaardigheden. Weer boordevol sappige anekdotes

Verwekt op maandagochtend

In deze non-fictie-doktersroman beschrijft Ton Zuyderwijk zijn ziekenhuiservaringen.

Kerstfeest op ons pleintje

Tweede bundel kerstverhalen van de Westlandse schrijver en kapper Ton Zuyderwijk

De schat in de St. Adrianuskerk

Kerstverhalen van de Westlandse schrijver en kapper Ton Zuyderwijk

Harry koopt een boot

Literotische Thriller, zoals een thriller behoort te zijn: superspannend. Tot en met de laatste pagina.

Hofje 13
Hofje 13 - €20,05

Op een ochtend wordt een van de bewoners van Hofje 13 onder verdachte omstandigheden dood gevonden.

Vijf verrukkelijke fietsvakanties

Al jarenlang gaat Ton Zuyderwijk met een gezellig clubje mensen op fietsvakantie in Belgi?. Van de reisverslagen zijn er vijf opgenomen in deze bundel.

De ring van vriendschap

Een hechte vriendenclub gaat op fietsvakantie door Belgi?. Geheimen en intriges zorgen ervoor dat de eens zo homogene 'ring van vriendschap' langzaam maar zeker afbrokkelt.

Borstenman en Billenman

De immer onberispelijk geklede Charles van de Poth?vel is op en top een heer. Ambitieuze carri?remaker als hij is heeft hij slechts ??n vriend. Hem schrijft hij wekelijks een brief.

Mijn carri�re als tobhandballer

In dit boek, vol met oude en nieuwe handbalanekdotes, beschrijft Ton Zuyderwijk op zijn bekende, humoristische wijze, hoe hij en zijn gezin tot handballen kwamen. En hoe hij dit, niet gehinderd door enige kwaliteiten op dit gebied, toch meer dan 35 jaar volhield.

Van Euforvertrek tot thuiskomsteuforie

Dit is geen verhaal over stoere soldaten. Geen roman vol ontbering en oorlogsleed. Dit is gewoon een registratie van een halfjaar thuisfront. Het thuisfront van twee, naar Bosni? en Afghanistan uitgezonden militairen. Het verhaal van een doorsnee gezin in een situatie die voor elk thuisfront anders is, maar voor elke achterblijver toch veel herkenbaars heeft.

De Slag bij Westerlee

De Slag bij Westerlee is de tweede roman van de Naaldwijkse kapper/schrijver Ton Zuyderwijk. En wederom beschrijft deze daarin, op humoristische wijze, de onfortuinlijke perikelen van de onhandige vrijgezel Frenk.

Oh Oh, die Frenk
Oh Oh, die Frenk - €32,00

?Oh Oh,die Frenk!? is een tragische liefdeshysterie. Frenk is het prototype van de zorgeloze, levensgenietende vrijgezel. Geen vrouw is veilig voor hem. Zijn lust is zijn leven. En, levendig als hij is, heeft hij heel veel lust!