Kirjaboek: kirjaboek.nl | De Kla | Jan D. Westerman
De Kla

De Kla

Jan D. Westerman
Prijs: €28,79
ISBN 9789460082375
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
In dit tweede deel van de “Lev Teggert” reeks bindt Lev de strijd aan met de machtige Marag van Horn. De stadstaat Horn beheerst al eeuwenlang de zee-engte van Horn en wordt door haar ligging en zware verdedigingswerken beschouwd als een onneembare vesting. Met een kleine vloot van vijf schepen, waaronder het door hemzelf ontworpen bombardeerschip “Koningin Claudi” kiest hij zee, om in opdracht van koning Shan een eind te maken aan de piraterij en de slavenhandel van dit roversnest. Al snel na het vertrek wordt hij aan boord van zijn vlaggenschip, de “Koningin Shela”, geconfronteerd met een reeks geheimzinnige gebeurtenissen die duiden op de aanwezigheid van een verrader onder de bemanning van het schip. Maar er is meer, en bij Lev rijst al snel het vermoeden dat niet alleen handlangers van de Marag verantwoordelijk zijn voor de sabotage en de moorden, maar dat ook de Kla hierbij betrokken zijn. Maar waarom? Waarom kiezen de geheimzinnige. oorspronkelijke, bewoners van deze planeet partij voor de wrede dictator, wáárom zouden de Kla partij kiezen in dit, puur menselijke, conflict? Of is hijzelf, Lev Teggert, soms de reden van hun interesse, gaat het om hem persoonlijk? Direct na zijn komst op Zanterre hebben de Kla hem geholpen bij zijn jacht op de muta en hebben ze hem ongetwijfeld een aantal malen het leven gered. Om toen daarna, om voor hem onbegrijpelijke redenen, zijn pasgeboren zoon te roven. Alle pogingen om na die ontvoering weer met hen in contact te komen bleken vruchteloos. “De Kla laten zich niet dwingen”, heeft de oude kluizenaar van de grijze toren hem eens gezegd. En dat blijkt maar al te waar, intensieve nasporing naar de verblijfplaats van het verdwenen kind heeft tot op de dag van vandaag niets opgeleverd. Maar nu, ruim twee jaar later, lijkt het erop dat hij met zijn actie tegen de Marag opnieuw de aandacht van de Kla op zich heeft gevestigd. De complicaties die dit alles met zich meebrengt vormen de aanleiding tot een reeks spannende avonturen met een onverwachte afloop.

Jan. D. Westerman (1933) begon zijn carrière als stuurman op de sleepvaart, hij stapte later over naar een leidinggevende functie bij een Multi National en is pas op latere leeftijd begonnen met schrijven. Inmiddels heeft hij zeven avontuurlijke science fiction romans op zijn naam staan onder andere de spannende thriller “Storing”. Tussen het ‘grote werk’ door schreef hij een autobiografische terugblik op de vorige eeuw: “Een pijpje roken op de koelkast” (2009) en het kinderboek: “Opa Jan verdwaald in een boek” (2013). Lezers vergelijken zijn schrijfstijl wel met die van SF auteurs als Terry Goodkind, John Wyndham en Jack Vance. Zijn recept: Spanning, avontuur, een scheutje romantiek en dat alles gekruid met een snufje humor. Een van de vele ‘reviews ‘ van lezers betreffende de thriller “Storing” : “Een boek dat je niet meer kunt neerleggen en ja, het is echt Science Fiction! Meeslepend verhaal, goed plot, spannend”.

Paperback
blz.: 502
Formaat: 17 x 24 cm
ISBN: 978-94-6008-237-5

Levertijd 1 week

 
1 Boekbeoordelingen - Gemiddelde beoordeling 4 / 5 (Alles tonen)

Klik om dit boek te beoordelen

Typisch Jan Westerman

Frans Hamerslag - 4-5-2015

De Kla is het logische vervolg op "De Muta". Een typisch Jan Westerman boek waaruit de schrijver zijn gave als verhale...

Klik om dit boek te beoordelen

De Zwarte Farao
De Zwarte Farao - €23,00

Onverwachte plotwisselingen, spanning en avontuur in de nieuwe thriller van de veelzijdige schrijver Jan Westerman

De schaduw van het kwaad
Lev Teggert wordt geconfronteerd met een schim uit het verleden
Het monster van de veenplassen
Een onbekend monster in de plassen rond Veendorp? Spannend avonturenverhaal voor lezers vanaf 10 jaar
Opa Jan verdwaald in een boek

Vier kinderen gaan op zoek naar hun opa die zomaar is verdwenen terwijl hij een boek zat te lezen. Een modern sprookje voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

De Muta
De Muta - €29,82

Zesde SF-roman van de Goudse schrijver Jan D. Westerman.

Storing
Storing - €30,85
De wereld wordt getroffen door een ramp die zijn weerga in de geschiedenis niet kent. Door het uitvallen van de elektriciteit komt de samenleving met een schok tot stilstand.
Een pijpje roken op de koelkast
Jan Westermans belevenissen tijdens zijn loopbaan op de sleepvaart en in de Rotterdamse haven. Een aanrader voor iedereen die wil weten ?hoe het was?.
De Tempel van Elektra
Een ontmoeting op de jaarmarkt zal het leven van de klerk Lox ingrijpend veranderen. Het avontuur begint wanneer hij de jonge Lian uit de klauwen van een geheimzinnige bloedorde probeert te bevrijden.
Terugkeer
Terugkeer - €30,85
Met dit derde deel van ?De boeken van planeet 13? voltooit de Goudse schrijver Jan.D. Westerman het verhaal van de op de planeet Psor gestrande ruimtevaarder Tom Adams.
Saraz
Saraz - €30,85

In dit tweede deel van de "Psor" trilogie gaat Tom Adams, een op de planeet Psor gestrande ruimtevaarder, gedreven door plichtsgevoel ten opzichte van de aarde, op zoek naar mogelijkheden om in contact te komen met zijn thuisbasis op die aarde.

Jannaz
Jannaz - €30,85

JANNAZ; is het eerste deel van de "Psor" boeken. Het is een boek in de beste traditie van de grote sf fantasy verhalen, vol spanning, avontuur en niet te vergeten, humor.