Kirjaboek: kirjaboek.nl | De Muta | Jan D. Westerman
De Muta

De Muta

Jan D. Westerman
Prijs: €29,82
ISBN 9789460081590
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
We schrijven het jaar 3715, met de al in de eenentwintigste eeuw gestarte genetische manipulatie heeft de mensheid een niet meer te beteugelen monster ontketend. Aanvankelijk leek alles goed te gaan, de oogsten werden groter en ziekten die sinds het begin der tijden de wereld hadden geteisterd leken te zijn uitgebannen. Maar al vrij snel kondigden de eerste problemen zich aan, zowel in de fl ora als in de fauna traden ongewenste mutaties op die men vervolgens met nieuwe ingrepen trachtte te bestrijden. Na het uitbreken van de duizendjarige oorlog tussen de Westelijke Federatie en het Groot Aziatisch Keizerrijk in het jaar 2700 ging het snel bergafwaarts, aan beide zijden werden biologische en chemische wapens ingezet en hoewel geen van de partijen dat ooit offi cieel heeft toegegeven werd er geëxperimenteerd met genetisch gemanipuleerde soldaten. Ondertussen was na het ontdekken van de ‘sprongtechniek’ de interstellaire ruimtevaart mogelijk geworden en veel mensen begonnen de geteisterde aarde te ontvluchten en trachtten op de koloniale werelden Nieuw Azië en Axtarte een nieuw bestaan op te bouwen. Op aarde werden de strijdende partijen ondertussen geconfronteerd met een nieuwe, gezamenlijke vijand. Het aantal nakomelingen dat met een afwijking ter wereld kwam overtrof nu het aantal ‘normale’ geboorten in de verhouding van 70 procent en dat maakte het probleem al snel onbeheersbaar. De mutanten, kortweg aangeduid als ‘muta’s’ werden verbannen naar reservaten. Ondanks de strenge bewaking van de grenzen kwamen er naarmate de tijd verstreek steeds vaker uitbraken uit de reservaten voor. Groepen gewapende muta’s stroopten het platteland af en overvielen dorpen en kleine steden. Mede door de grootscheepse emigratie naar de buitenwerelden verschoof de krachtenverhouding tussen de muta’s enerzijds en de normalen, de ‘norms’ anderzijds, langzaam maar zeker ten gunste van de mutanten. Rond het begin van de vijfendertigste eeuw waren de rollen omgekeerd en leefden de norms in door elektronische schermen beschermde steden en beheersten de muta’s 90% van het aardoppervlak. Ons verhaal begint enkele weken voor het geplande vertrek van de laatste groep kolonisten met het sterrenschip “Pinta” naar de planeet Axtarte.

Dit is de zesde SF-roman van de Goudse schrijver Jan. D. Westerman. Na het succesvolle “Storing” begint de auteur met “De Muta” aan een nieuwe reeks spannende avonturen, ditmaal met de gewetensvolle ruimtemarinier Lev Teggert als hoofdpersoon. Westerman (1933) vond pas na zijn pensionering als leidinggevende bij een multinational de tijd en de rust om toe te geven aan zijn grote passie: het schrijven van avontuurlijke SF-verhalen. Daar tussendoor verscheen in 2009 van zijn hand “Een pijpje roken op de koelkast” waarin hij terugblikt op de vorige eeuw. Een waarschuwing voor de lezer is echter op zijn plaats. Pas op: de boeken van deze auteur zijn in hoge mate verslavend!


Paperback
ISBN: 9789460081590
blz.: 607
Formaat: 17 x 24 cm

Levertijd ongeveer 1 week
 
1 Boekbeoordelingen - Gemiddelde beoordeling 5 / 5 (Alles tonen)

Klik om dit boek te beoordelen

HET BOEK IS UIT

Rinus Boshuisen - 27-12-2012

Dit is een begrip dat tweeledig is.
Allereert werd ons wachten op het 7de boek van auteur Jan D. Westerman beloond, het boek is...


Klik om dit boek te beoordelen

De Zwarte Farao
De Zwarte Farao - €23,00

Onverwachte plotwisselingen, spanning en avontuur in de nieuwe thriller van de veelzijdige schrijver Jan Westerman

De schaduw van het kwaad
Lev Teggert wordt geconfronteerd met een schim uit het verleden
Het monster van de veenplassen
Een onbekend monster in de plassen rond Veendorp? Spannend avonturenverhaal voor lezers vanaf 10 jaar
De Kla
De Kla - €28,79

In dit tweede deel van de “Lev Teggert” reeks bindt Lev de strijd aan met de machtige Marag van Horn.

Opa Jan verdwaald in een boek

Vier kinderen gaan op zoek naar hun opa die zomaar is verdwenen terwijl hij een boek zat te lezen. Een modern sprookje voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Storing
Storing - €30,85
De wereld wordt getroffen door een ramp die zijn weerga in de geschiedenis niet kent. Door het uitvallen van de elektriciteit komt de samenleving met een schok tot stilstand.
Een pijpje roken op de koelkast
Jan Westermans belevenissen tijdens zijn loopbaan op de sleepvaart en in de Rotterdamse haven. Een aanrader voor iedereen die wil weten ?hoe het was?.
De Tempel van Elektra
Een ontmoeting op de jaarmarkt zal het leven van de klerk Lox ingrijpend veranderen. Het avontuur begint wanneer hij de jonge Lian uit de klauwen van een geheimzinnige bloedorde probeert te bevrijden.
Terugkeer
Terugkeer - €30,85
Met dit derde deel van ?De boeken van planeet 13? voltooit de Goudse schrijver Jan.D. Westerman het verhaal van de op de planeet Psor gestrande ruimtevaarder Tom Adams.
Saraz
Saraz - €30,85

In dit tweede deel van de "Psor" trilogie gaat Tom Adams, een op de planeet Psor gestrande ruimtevaarder, gedreven door plichtsgevoel ten opzichte van de aarde, op zoek naar mogelijkheden om in contact te komen met zijn thuisbasis op die aarde.

Jannaz
Jannaz - €30,85

JANNAZ; is het eerste deel van de "Psor" boeken. Het is een boek in de beste traditie van de grote sf fantasy verhalen, vol spanning, avontuur en niet te vergeten, humor.