Kirjaboek: kirjaboek.nl | Branwen | Leny van der Ley
Branwen

Branwen

Leny van der Ley
Prijs: €19,02
ISBN 9789460082344
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
Dit is het verhaal, in terugblik, van drie generaties Welshe vrouwen. Een grootmoeder, een moeder, een (klein)dochter. De laatste, Branwen, heeft jaren in de Verenigde Staten gewoond, is van haar wortels vervreemd, maar lijkt bij terugkomst de traditionele draad weer snel op te pakken. Dat de buitenwereld anders tegen haar aankijkt dan zijzelf denkt, en welke consequenties dat heeft, daar komt Branwen pas na enige jaren achter. Ze wil erkenning voor haar moeders talenten en helpt haar om een eigen winkel op te zetten. Haar grootmoeder leert haar werken met geneeskrachtige kruiden en met de energie die ze van het eiland Ynys Môn krijgt. Hoewel Branwen kritisch is en weinig geloof hecht aan paranormale krachten, vindt ze de huismiddeltjes die ze leert maken, wel nuttig. Ze wordt door de eilandbevolking bekeken en beoordeeld. Er wordt geroddeld. Daarbij krijgt ook haar tweelingbroer een veeg uit de pan, en wordt het verleden van haar moeder en grootmoeder er bijgesleept. De gevolgen lijken eerst alleen maar vervelend, maar als ze midden in de winter in een onderaardse grafgang wordt opgesloten, ontstaat er wel degelijk levensgevaar.

Leny van der Ley is cum laude afgestudeerd als historicus. Behalve historische artikelen en boeken over haar woonplaats Haarlem, schrijft zij ook romans, kinderboeken en korte verhalen. Rode draad in veel van haar literaire werk is de verwondering over het vele onverklaarbare dat zich in een mensenleven voordoet. Een regelmatig terugkerend thema is eenzaamheid van de individuele mens. Haar literaire werk bevat soms New Age elementen, zoals nadruk op het intuïtieve en spirituele, op natuurlijke processen en paranormale verschijnselen. Voor een uitgebreid overzicht van eerder verschenen werk: zie www.lenyvanderley.net

Paperback
blz.: 329
Formaat: 14,8 x 21 cm
ISBN: 978-94-6008-234-4

Levertijd 1 week

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

De Wittenburg dynastie
Deze historische familieroman vertelt het verhaal van een verarmde Amsterdamse familie
Pep en Lis op vakantie
Voorleesboek over de tweeling Pep en Lis uit Ameland.
Ratatouille
Ratatouille - €16,45
Korte verhalen, columns, essays
Een ratatouille van teksten
Drakengevecht
Drakengevecht - €17,48
Joris de Jong, die op zijn 25e een grote erfenis krijgt, weet van gekkigheid niet hoe hij uit de band moet springen...
Kasteelspoken en andere narigheid

Voor wie van spookachtige vertellingen houdt, zijn in dit boek vier verhalen samengebracht.

Het eiland van Pep en Lis

Het eiland van Pep en Lis is een voorleesboek voor kinderen van ongeveer zes jaar.

Tante Tanneke en de Zevenmijlszeiler

Tanneke woont in een bijna onvindbaar huis in de Kennemer duinen, waar ze ongestoord kan toveren.

Lieve Deugd
Lieve Deugd - €16,97

Historische roman met een knipoog.

Vierspan
Vierspan - €17,48

vier spannende verhalen

De blauwe tegel
De blauwe tegel - €16,97

Deze bundel bevat ‘schrijfoefeningen in clubverband’ en enkele vrije verhalen.

De Spaanse heks
De Spaanse heks - €21,59
Een onbekende vrouw probeert een aanslag te verijdelen. Is zij dader of slachtoffer? In de media noemt men haar de Spaanse heks...
Tante Tanneke en de zwerfbezem
Tanneke is de norse tante van de tienjarige Rosanna en de achtjarige Willie. Ze woont in de Kennemer duinen, waar ze zonder de last van nieuwsgierige pottenkijkers kan toveren.
Tante Tanneke en de tijdtrimmer
Rosanna's excentrieke tante Tanneke heeft een wonderbaarlijke tijdmachine. Rosanne en broertje Willie schuiven door de tijd, maar dan slaat de trimmer op hol!
Vrouwen van de Steen
Vanaf het moment dat Eva haar overgrootmoeder Elysa gaat helpen, neemt haar leven een ongedachte wending. Een mysterieuze Steen die goede maar ook gevaarlijke eigenschappen heeft; dat is het geheim waarvan Eva deelgenoot wordt gemaakt.
De Hoofdprijs
De Hoofdprijs - €15,42
Voor een deel zijn de verhalen uit deze bundel pogingen om de verhalende stijl na te bootsen van bekende schrijvers zoals Roald Dahl. Een ander deel is juist een bewust afwijken van de gebaande genre- en stijlpaden, met hetzelfde oogmerk: een eigen weg zoeken.
De Druïde van Caledonia

Maelcon de druïde, een van de machtigste mannen uit het Caledonia ten tijde van de Romeinse keizers, zoekt een vrouw de Caledonische koning. Vanuit Galli? brengt hij een jonge vrouw als koningsbruid mee. Hoe dit drietal zich in het afgelegen koninkrijk door het leven slaat, daarover gaat dit verhaal uit het begin van onze jaartelling.