Kirjaboek: kirjaboek.nl | De Spaanse heks | Leny van der Ley
De Spaanse heks

De Spaanse heks

Leny van der Ley
Prijs: €21,59
ISBN 9789460080593
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
In Malaga vindt een ETA aanslag plaats tijdens een jubileumfeest van een hoge politieman. De onbekende vrouw die probeert de aanslag te verijdelen wordt door de ETA meegenomen. Is zij ETA-lid of slachtoffer? In de media wordt ze de Spaanse heks genoemd. Wie is zij, en waar is ze gebleven? De politie zoekt; de media speuren mee. De Britse journalist John Fraser gaat op jacht naar haar levensverhaal. Zijn invalide broer Neil speelt daarin ongemerkt een rol. Na diens dood krijgt de speurtocht naar haar persoon en haar achtergrond een ander karakter. John Fraser wordt achtervolgd door tegenslag en narigheid. Hij ziet haar onverwacht terug bij een zigeunerfeest, waar hij zich spontaan aan haar bindt. Maar ze verdwijnt weer; John is gebonden en toch alleen. Na veel problemen vindt hij haar terug. Samen zoeken ze antwoorden op de raadsels in haar leven. Maar de oude zigeunerin voorspelt dat zijn leven met haar als een moeilijk begaanbaar bergpad zal zijn. De vrouw bevindt zich op het snijvlak van zoveel belangengroepen, en de inzetten zijn zo hoog, dat ze niet met rust wordt gelaten. Is zijn toekomst met haar een visioen of een droom, illusie of werkelijkheid?

Leny van der Ley is auteur en historicus. Haar literaire werk bevat meestal behalve historische ook New Age elementen; zoals nadruk op het intu?tieve en spirituele, op natuurlijke en paranormale verschijnselen. In deze derde roman blijft ze dichter bij de eigen tijd ? Spanje aan het begin van de 21e eeuw, waar de erfenis van 20e eeuwse problemen nog een rol blijkt te spelen. Het thema in al haar literaire werk, eenzaamheid van de individuele mens, is ditmaal wat nadrukkelijker aanwezig.

ISBN: 9789460080593
blz.: 416
formaat: paperback, 14,8 x 21 cm
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

De Wittenburg dynastie
Deze historische familieroman vertelt het verhaal van een verarmde Amsterdamse familie
Pep en Lis op vakantie
Voorleesboek over de tweeling Pep en Lis uit Ameland.
Branwen
Branwen - €19,02

Dit is het verhaal, in terugblik, van drie generaties Welshe vrouwen.

Ratatouille
Ratatouille - €16,45
Korte verhalen, columns, essays
Een ratatouille van teksten
Drakengevecht
Drakengevecht - €17,48
Joris de Jong, die op zijn 25e een grote erfenis krijgt, weet van gekkigheid niet hoe hij uit de band moet springen...
Kasteelspoken en andere narigheid

Voor wie van spookachtige vertellingen houdt, zijn in dit boek vier verhalen samengebracht.

Het eiland van Pep en Lis

Het eiland van Pep en Lis is een voorleesboek voor kinderen van ongeveer zes jaar.

Tante Tanneke en de Zevenmijlszeiler

Tanneke woont in een bijna onvindbaar huis in de Kennemer duinen, waar ze ongestoord kan toveren.

Lieve Deugd
Lieve Deugd - €16,97

Historische roman met een knipoog.

Vierspan
Vierspan - €17,48

vier spannende verhalen

De blauwe tegel
De blauwe tegel - €16,97

Deze bundel bevat ‘schrijfoefeningen in clubverband’ en enkele vrije verhalen.

Tante Tanneke en de zwerfbezem
Tanneke is de norse tante van de tienjarige Rosanna en de achtjarige Willie. Ze woont in de Kennemer duinen, waar ze zonder de last van nieuwsgierige pottenkijkers kan toveren.
Tante Tanneke en de tijdtrimmer
Rosanna's excentrieke tante Tanneke heeft een wonderbaarlijke tijdmachine. Rosanne en broertje Willie schuiven door de tijd, maar dan slaat de trimmer op hol!
Vrouwen van de Steen
Vanaf het moment dat Eva haar overgrootmoeder Elysa gaat helpen, neemt haar leven een ongedachte wending. Een mysterieuze Steen die goede maar ook gevaarlijke eigenschappen heeft; dat is het geheim waarvan Eva deelgenoot wordt gemaakt.
De Hoofdprijs
De Hoofdprijs - €15,42
Voor een deel zijn de verhalen uit deze bundel pogingen om de verhalende stijl na te bootsen van bekende schrijvers zoals Roald Dahl. Een ander deel is juist een bewust afwijken van de gebaande genre- en stijlpaden, met hetzelfde oogmerk: een eigen weg zoeken.
De Druïde van Caledonia

Maelcon de druïde, een van de machtigste mannen uit het Caledonia ten tijde van de Romeinse keizers, zoekt een vrouw de Caledonische koning. Vanuit Galli? brengt hij een jonge vrouw als koningsbruid mee. Hoe dit drietal zich in het afgelegen koninkrijk door het leven slaat, daarover gaat dit verhaal uit het begin van onze jaartelling.