Kirjaboek: kirjaboek.nl | Vrouwen van de Steen | Leny van der Ley
Vrouwen van de Steen

Vrouwen van de Steen

Leny van der Ley
Prijs: €24,68
ISBN 9789077764589
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
Vanaf het moment dat Eva als negentienjarige haar overgrootmoeder Elysa gaat helpen, neemt haar leven een ongedachte wending. Een mysterieuze Steen die goede maar ook gevaarlijke eigenschappen heeft en die alleen aan een vrouwelijk familielid mag worden overgedragen; dat is het geheim waarvan Eva deelgenoot wordt gemaakt. Elysa leert haar om met geneeskrachtige kruiden te werken. Eva krijgt leerzame verhalen te horen over het gebruik van de Steen en het Elixer, en over alle behoedsters die haar voorgingen. Ze stelt domme en wijze vragen, droomt, wordt verliefd, huilt uit; ze is eigenwijs maar ook zorgzaam voor haar oude bloedverwante. Als haar overgrootmoeder sterft, krijgt Eva de Steen onder haar hoede. Lange tijd leeft ze een rustig bestaan als kruidengenezeres voordat ze de man van haar leven vindt. Haar geluk is niet volmaakt; oorlog en andere hindernissen maken haar leven moeizaam. Ze reist de wereld over, ze ontmoet koningen, presidenten en revolutionairen, ze geeft lezingen en schenkt mensen verlichting van zorg en pijn. Eva is daarnaast ook gewoon vrouw, dochter, moeder, mens, met alle vreugde en verdriet die dat meebrengt. Jarenlang speurt ze vergeefs naar een uit het oog verloren bloedverwante. Dan wijst een oosterse wijsgeer haar een ongedachte weg om de opvolgster te vinden die de Steen na haar zal beheren.

Leny van der Ley, cum laude afgestudeerd als historicus aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, toont ook in haar literaire werk haar belangstelling voor geschiedenis. Zoals in haar debuutroman, De Dru?de van Caledonia. In Vrouwen van de Steen weeft ze langs historische draden het verhaal van een uitzonderlijk vrouwenleven. Zelf noemt ze haar romans evenzeer New Age als historisch; omdat er minstens evenveel nadruk ligt op natuurlijke processen en paranormale verschijnselen, op intu?tie en spiritueel leven. Leidraad blijft haar verwondering over het vele onverklaarbare dat een mens op zijn levensweg tegenkomt. Als lid van het schrijverscollectief De Meer en Meer schrijft ze vooral korte verhalen. Ook schrijft ze graag voor kinderen. Publicaties over puur historisch onderzoek betreffen vooral haar woonplaats Haarlem. Een overzicht van haar reeds verschenen werk bevindt zich achterin het boek.

ISBN: 978-90-77764-58-9
blz.: 449
formaat: paperback A5
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

De Wittenburg dynastie
Deze historische familieroman vertelt het verhaal van een verarmde Amsterdamse familie
Pep en Lis op vakantie
Voorleesboek over de tweeling Pep en Lis uit Ameland.
Branwen
Branwen - €19,02

Dit is het verhaal, in terugblik, van drie generaties Welshe vrouwen.

Ratatouille
Ratatouille - €16,45
Korte verhalen, columns, essays
Een ratatouille van teksten
Drakengevecht
Drakengevecht - €17,48
Joris de Jong, die op zijn 25e een grote erfenis krijgt, weet van gekkigheid niet hoe hij uit de band moet springen...
Kasteelspoken en andere narigheid

Voor wie van spookachtige vertellingen houdt, zijn in dit boek vier verhalen samengebracht.

Het eiland van Pep en Lis

Het eiland van Pep en Lis is een voorleesboek voor kinderen van ongeveer zes jaar.

Tante Tanneke en de Zevenmijlszeiler

Tanneke woont in een bijna onvindbaar huis in de Kennemer duinen, waar ze ongestoord kan toveren.

Lieve Deugd
Lieve Deugd - €16,97

Historische roman met een knipoog.

Vierspan
Vierspan - €17,48

vier spannende verhalen

De blauwe tegel
De blauwe tegel - €16,97

Deze bundel bevat ‘schrijfoefeningen in clubverband’ en enkele vrije verhalen.

De Spaanse heks
De Spaanse heks - €21,59
Een onbekende vrouw probeert een aanslag te verijdelen. Is zij dader of slachtoffer? In de media noemt men haar de Spaanse heks...
Tante Tanneke en de zwerfbezem
Tanneke is de norse tante van de tienjarige Rosanna en de achtjarige Willie. Ze woont in de Kennemer duinen, waar ze zonder de last van nieuwsgierige pottenkijkers kan toveren.
Tante Tanneke en de tijdtrimmer
Rosanna's excentrieke tante Tanneke heeft een wonderbaarlijke tijdmachine. Rosanne en broertje Willie schuiven door de tijd, maar dan slaat de trimmer op hol!
De Hoofdprijs
De Hoofdprijs - €15,42
Voor een deel zijn de verhalen uit deze bundel pogingen om de verhalende stijl na te bootsen van bekende schrijvers zoals Roald Dahl. Een ander deel is juist een bewust afwijken van de gebaande genre- en stijlpaden, met hetzelfde oogmerk: een eigen weg zoeken.
De Druïde van Caledonia

Maelcon de druïde, een van de machtigste mannen uit het Caledonia ten tijde van de Romeinse keizers, zoekt een vrouw de Caledonische koning. Vanuit Galli? brengt hij een jonge vrouw als koningsbruid mee. Hoe dit drietal zich in het afgelegen koninkrijk door het leven slaat, daarover gaat dit verhaal uit het begin van onze jaartelling.