Kirjaboek: kirjaboek.nl | Tante Tanneke en de tijdtrimmer | Leny van der Ley
Tante Tanneke en de tijdtrimmer

Tante Tanneke en de tijdtrimmer

Leny van der Ley
Prijs: €15,42
ISBN 9789077764923
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
Tanneke is de norse tante van de tienjarige Rosanna en de achtjarige Willie. In de zomervakantie heeft Rosanna al eens bij haar merkwaardige tante gelogeerd, die ? soms niet al te goed ? kan toveren. Nu is het herfstvakantie en heeft Tanneke broer en zus samen te gast. Rosanna is dol op haar broertje, maar Willie kan niet goed lopen en nauwelijks praten. Toch is hij bepaald niet dom. Tanneke?s rare apparaat kan de tijd een beetje ?trimmen?, zodat ze door de tijd heen kunnen schuiven; zo vinden ze misschien de oorzaak van Willie?s handicap. Want pas als je weet hoe het komt, weet je wat er aan te doen is, zegt Tanneke, en dat is ook zo. Natuurlijk gaat er van alles fout. De tijdtrimmer slaat op hol en schiet veel verder door dan ze lief is. Doordat hij nogal beschadigt tijdens zijn val door de tijd, moet de tijdtrimmer hen met kleine sprongetjes terugvoeren naar hun eigen tijd. Ze ontsnappen bij de woeste Kelten en worden gevangen genomen door de strijdlustige Romeinen, ze komen in aanvaring met Vikingen en beleven een heuse belegering in een Middeleeuws kasteel. De Geuzen nemen hen tegen hun zin mee op hun schip. Toch komen ze bij elke tijdsprong weer ergens in Kennemerland terecht. Want dat is en blijft de thuishaven van hun tijdmachine. Ze krijgen steeds meer last van de grobbedob, maar pas als ze dwars door hun eigen tijd heen naar een verre toekomst zijn gesuisd, redt Willie de situatie en zorgt hij ervoor dat hun eigen 21e eeuw weer in zicht komt. Op het laatste moment dreigt de zaak helemaal in te storten ? halen ze hun eigen jaar wel? Stappen ze veilig uit in de duinpan achter Tanneke?s huisje? Of ?.? Tja, daarvoor moet je dit boek lezen.

Over de schrijfster

Leny van der Ley schrijft behalve kinderboeken ook ro-mans voor volwassenen. Rode draad in haar verhalen is het vele wonderlijke en onverklaarbare in het leven. Dit vervolg op ?Tante Tanneke? (2005) is uitstekend los van deel 1 te lezen. Als voorleesboek, of als leesboek voor kinderen vanaf ongeveer tien jaar.

ISBN: 978-90-77764-92-3
blz.: 207
formaat: paperback 12,5x20 cm


Levertijd ca. 1 week
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

De Wittenburg dynastie
Deze historische familieroman vertelt het verhaal van een verarmde Amsterdamse familie
Pep en Lis op vakantie
Voorleesboek over de tweeling Pep en Lis uit Ameland.
Branwen
Branwen - €19,02

Dit is het verhaal, in terugblik, van drie generaties Welshe vrouwen.

Ratatouille
Ratatouille - €16,45
Korte verhalen, columns, essays
Een ratatouille van teksten
Drakengevecht
Drakengevecht - €17,48
Joris de Jong, die op zijn 25e een grote erfenis krijgt, weet van gekkigheid niet hoe hij uit de band moet springen...
Kasteelspoken en andere narigheid

Voor wie van spookachtige vertellingen houdt, zijn in dit boek vier verhalen samengebracht.

Het eiland van Pep en Lis

Het eiland van Pep en Lis is een voorleesboek voor kinderen van ongeveer zes jaar.

Tante Tanneke en de Zevenmijlszeiler

Tanneke woont in een bijna onvindbaar huis in de Kennemer duinen, waar ze ongestoord kan toveren.

Lieve Deugd
Lieve Deugd - €16,97

Historische roman met een knipoog.

Vierspan
Vierspan - €17,48

vier spannende verhalen

De blauwe tegel
De blauwe tegel - €16,97

Deze bundel bevat ‘schrijfoefeningen in clubverband’ en enkele vrije verhalen.

De Spaanse heks
De Spaanse heks - €21,59
Een onbekende vrouw probeert een aanslag te verijdelen. Is zij dader of slachtoffer? In de media noemt men haar de Spaanse heks...
Tante Tanneke en de zwerfbezem
Tanneke is de norse tante van de tienjarige Rosanna en de achtjarige Willie. Ze woont in de Kennemer duinen, waar ze zonder de last van nieuwsgierige pottenkijkers kan toveren.
Vrouwen van de Steen
Vanaf het moment dat Eva haar overgrootmoeder Elysa gaat helpen, neemt haar leven een ongedachte wending. Een mysterieuze Steen die goede maar ook gevaarlijke eigenschappen heeft; dat is het geheim waarvan Eva deelgenoot wordt gemaakt.
De Hoofdprijs
De Hoofdprijs - €15,42
Voor een deel zijn de verhalen uit deze bundel pogingen om de verhalende stijl na te bootsen van bekende schrijvers zoals Roald Dahl. Een ander deel is juist een bewust afwijken van de gebaande genre- en stijlpaden, met hetzelfde oogmerk: een eigen weg zoeken.
De Druïde van Caledonia

Maelcon de druïde, een van de machtigste mannen uit het Caledonia ten tijde van de Romeinse keizers, zoekt een vrouw de Caledonische koning. Vanuit Galli? brengt hij een jonge vrouw als koningsbruid mee. Hoe dit drietal zich in het afgelegen koninkrijk door het leven slaat, daarover gaat dit verhaal uit het begin van onze jaartelling.