Kirjaboek: kirjaboek.nl | De Wittenburg dynastie | Leny van der Ley
De Wittenburg dynastie

De Wittenburg dynastie

Leny van der Ley
Prijs: €14,91
ISBN 9789460082672
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
Deze historische familieroman vertelt het verhaal van een verarmde Amsterdamse familie. Jo en haar dochter Sina worden uitgebreid geportretteerd, met een korte uitloop naar de derde en vierde generatie. Tegen de achtergrond van 20e eeuws Amsterdam met zijn grootstedelijke problematiek, de crisis van de dertiger jaren en de gevaren en noden van de oorlogstijd, worden hun levensbeslissingen begrijpelijk. Dat de familie zou afstammen van een geslacht dat betere tijden heeft gekend, wordt slechts door een toevallige vertelling aan de vergetelheid ontrukt. Maar, zoals moeder Sien nuchter opmerkt: zo’n verhaal, daar betaal je de bakker niet mee. En niemand weet of het echt waar is. Aan het begin van de 20e eeuw balanceert de familie tussen fatsoenlijke armoede en de goot. Hoe volgende generaties daarmee omgaan, en welke hilarische en soms groteske gevolgen dat heeft, wordt in dit boek beschreven. De titel is een ironische knipoog.

Leny van der Ley is cum laude afgestudeerd als historicus. Behalve historische artikelen en boeken over haar woonplaats Haarlem, schrijft zij romans, kinderboeken en korte verhalen. Rode draad in veel van haar literaire werk is de verwondering over het vele onverklaarbare dat zich in een mensenleven voordoet. Een regelmatig terugkerend thema is eenzaamheid van de individuele mens. Haar literaire werk bevat soms New Age elementen, zoals nadruk op het intuïtieve en spirituele. Voor een uitgebreid overzicht van eerder verschenen werk:
zie www.lenyvanderley.net

Paperback
blz.: 177
Formaat: 14,8 x 21 cm
ISBN: 978-94-6008-267-2

levertijd ongeveer 1 week 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Pep en Lis op vakantie
Voorleesboek over de tweeling Pep en Lis uit Ameland.
Branwen
Branwen - €19,02

Dit is het verhaal, in terugblik, van drie generaties Welshe vrouwen.

Ratatouille
Ratatouille - €16,45
Korte verhalen, columns, essays
Een ratatouille van teksten
Drakengevecht
Drakengevecht - €17,48
Joris de Jong, die op zijn 25e een grote erfenis krijgt, weet van gekkigheid niet hoe hij uit de band moet springen...
Kasteelspoken en andere narigheid

Voor wie van spookachtige vertellingen houdt, zijn in dit boek vier verhalen samengebracht.

Het eiland van Pep en Lis

Het eiland van Pep en Lis is een voorleesboek voor kinderen van ongeveer zes jaar.

Tante Tanneke en de Zevenmijlszeiler

Tanneke woont in een bijna onvindbaar huis in de Kennemer duinen, waar ze ongestoord kan toveren.

Lieve Deugd
Lieve Deugd - €16,97

Historische roman met een knipoog.

Vierspan
Vierspan - €17,48

vier spannende verhalen

De blauwe tegel
De blauwe tegel - €16,97

Deze bundel bevat ‘schrijfoefeningen in clubverband’ en enkele vrije verhalen.

De Spaanse heks
De Spaanse heks - €21,59
Een onbekende vrouw probeert een aanslag te verijdelen. Is zij dader of slachtoffer? In de media noemt men haar de Spaanse heks...
Tante Tanneke en de zwerfbezem
Tanneke is de norse tante van de tienjarige Rosanna en de achtjarige Willie. Ze woont in de Kennemer duinen, waar ze zonder de last van nieuwsgierige pottenkijkers kan toveren.
Tante Tanneke en de tijdtrimmer
Rosanna's excentrieke tante Tanneke heeft een wonderbaarlijke tijdmachine. Rosanne en broertje Willie schuiven door de tijd, maar dan slaat de trimmer op hol!
Vrouwen van de Steen
Vanaf het moment dat Eva haar overgrootmoeder Elysa gaat helpen, neemt haar leven een ongedachte wending. Een mysterieuze Steen die goede maar ook gevaarlijke eigenschappen heeft; dat is het geheim waarvan Eva deelgenoot wordt gemaakt.
De Hoofdprijs
De Hoofdprijs - €15,42
Voor een deel zijn de verhalen uit deze bundel pogingen om de verhalende stijl na te bootsen van bekende schrijvers zoals Roald Dahl. Een ander deel is juist een bewust afwijken van de gebaande genre- en stijlpaden, met hetzelfde oogmerk: een eigen weg zoeken.
De Druïde van Caledonia

Maelcon de druïde, een van de machtigste mannen uit het Caledonia ten tijde van de Romeinse keizers, zoekt een vrouw de Caledonische koning. Vanuit Galli? brengt hij een jonge vrouw als koningsbruid mee. Hoe dit drietal zich in het afgelegen koninkrijk door het leven slaat, daarover gaat dit verhaal uit het begin van onze jaartelling.