Kirjaboek: kirjaboek.nl | De Hoofdprijs | Leny van der Ley
De Hoofdprijs

De Hoofdprijs

Leny van der Ley
Prijs: €15,42
ISBN 9077764607
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
In de beeldende kunst is het niet ongebruikelijk om door nabootsing van grootheden in het vak gaandeweg een eigen stijl te ontwikkelen. Deze verhalenbundel, waarin de auteur haar pen heeft beproefd op genre, stijl en plot, is een momentopname in een soortgelijk ontwikkelingsproces. Voor een deel zijn de verhalen pogingen om de verhalende stijl na te bootsen van bekende schrijvers als Roald Dahl, de meester van het lugubere plot en de apotheose in de laatste alinea; van Simon Carmiggelt, die wist te woekeren met de beperkte ruimte van een column; en Herman Pieter de Boer, meesterlijk kortebaanverteller en sfeerzetter. Hoewel alle verhalen uit eigen koker komen, zal de invalshoek of de vertelstijl van deze grootmeesters herkenbaar zijn in sommige verhalen. Een ander deel is juist een bewust afwijken van de gebaande genre- en stijlpaden, met hetzelfde oogmerk: een eigen weg te zoeken.

De auteur is productief als historicus (L. Wijnands-van der Ley) en onder haar meisjesnaam als literair schrijfster. Eerdere publicaties: De dru?de van Caledonia (debuutroman, 2005); Tante Tanneke (kinderboek, 2005); vier verhalen in ?Twee handen vol? (korte verhalen met drie co-auteurs, 2006); medewerking aan De Heiliglanden en De Kamp, (historisch onderzoek, 2004); artikelen in Nieuwsbrieven en Jaarboeken van de Historische Vereniging Haerlem. Binnenkort verschijnen: Vrouwen van de Steen(roman); Tante Tanneke en de Tijdtrimmer (kinderboek); en Meer dan steen ? (historisch onderzoek, 2007).

ISBN: 90-77764-60-7
blz.: 222
formaat: paperback
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

De Wittenburg dynastie
Deze historische familieroman vertelt het verhaal van een verarmde Amsterdamse familie
Pep en Lis op vakantie
Voorleesboek over de tweeling Pep en Lis uit Ameland.
Branwen
Branwen - €19,02

Dit is het verhaal, in terugblik, van drie generaties Welshe vrouwen.

Ratatouille
Ratatouille - €16,45
Korte verhalen, columns, essays
Een ratatouille van teksten
Drakengevecht
Drakengevecht - €17,48
Joris de Jong, die op zijn 25e een grote erfenis krijgt, weet van gekkigheid niet hoe hij uit de band moet springen...
Kasteelspoken en andere narigheid

Voor wie van spookachtige vertellingen houdt, zijn in dit boek vier verhalen samengebracht.

Het eiland van Pep en Lis

Het eiland van Pep en Lis is een voorleesboek voor kinderen van ongeveer zes jaar.

Tante Tanneke en de Zevenmijlszeiler

Tanneke woont in een bijna onvindbaar huis in de Kennemer duinen, waar ze ongestoord kan toveren.

Lieve Deugd
Lieve Deugd - €16,97

Historische roman met een knipoog.

Vierspan
Vierspan - €17,48

vier spannende verhalen

De blauwe tegel
De blauwe tegel - €16,97

Deze bundel bevat ‘schrijfoefeningen in clubverband’ en enkele vrije verhalen.

De Spaanse heks
De Spaanse heks - €21,59
Een onbekende vrouw probeert een aanslag te verijdelen. Is zij dader of slachtoffer? In de media noemt men haar de Spaanse heks...
Tante Tanneke en de zwerfbezem
Tanneke is de norse tante van de tienjarige Rosanna en de achtjarige Willie. Ze woont in de Kennemer duinen, waar ze zonder de last van nieuwsgierige pottenkijkers kan toveren.
Tante Tanneke en de tijdtrimmer
Rosanna's excentrieke tante Tanneke heeft een wonderbaarlijke tijdmachine. Rosanne en broertje Willie schuiven door de tijd, maar dan slaat de trimmer op hol!
Vrouwen van de Steen
Vanaf het moment dat Eva haar overgrootmoeder Elysa gaat helpen, neemt haar leven een ongedachte wending. Een mysterieuze Steen die goede maar ook gevaarlijke eigenschappen heeft; dat is het geheim waarvan Eva deelgenoot wordt gemaakt.
De Druïde van Caledonia

Maelcon de druïde, een van de machtigste mannen uit het Caledonia ten tijde van de Romeinse keizers, zoekt een vrouw de Caledonische koning. Vanuit Galli? brengt hij een jonge vrouw als koningsbruid mee. Hoe dit drietal zich in het afgelegen koninkrijk door het leven slaat, daarover gaat dit verhaal uit het begin van onze jaartelling.