Kirjaboek: kirjaboek.nl | De blauwe tegel | Leny van der Ley
De blauwe tegel

De blauwe tegel

Leny van der Ley
Prijs: €16,97
ISBN 9789460080982
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
Of het nu om golf, tennis of creatief schrijven gaat, het is goed om ‘individuele sporten’ in clubverband te beoefenen. Deze bundel bevat ‘schrijfoefeningen in clubverband’ en enkele vrije verhalen.

Wat hebben sporten als tennis en golf gemeen met creatief schrijven? Het zijn stuk voor stuk individuele bezigheden, die veel oefening, inzicht en doorzettingsvermogen vragen. Behalve kennis van ‘hoe het in zijn werk gaat’ moet er ook, heel basaal, ambachtelijk worden geoefend. Zodat wat tussen de oren zit ook tot een goede uitvoering komt. Dat laatste kost veel tijd en volharding; en zoals elke individuele bezigheid kan dat een behoorlijk eenzame inspanning zijn. Juist daarom is het van belang om die individuele oefeningen in een vorm van clubverband uit te voeren. Zodat het eenzame gevecht tegen ‘de baan’ of ‘het lege vel papier’ een gezelligheidsaspect krijgt. Want gezelligheid, als gevolg van het delen van individuele constructieve ervaringen, is een belangrijk element in het leven.

Leny van der Ley is auteur en historicus. Behalve romans, kinderboeken en korte verhalen schrijft ze ook historische artikelen en boeken over haar woonplaats Haarlem. Haar literaire werk bevat meestal behalve historische ook New Age elementen; zoals nadruk op het intuïtieve en het spirituele, op natuurlijke processen en paranormale verschijnselen. Rode draad in veel van haar literaire werk is de verwondering over het vele onverklaarbare dat zich in een mensenleven kan voordoen. Een regelmatig terugkerend thema in haar literaire werk is eenzaamheid van de individuele mens. Voor een overzicht van eerder verschenen werk: zie www.lenyvanderley.net .

blz.: 256
Formaat: 12,5 x 20 cm
ISBN: 978-94-6008-098-2
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

De Wittenburg dynastie
Deze historische familieroman vertelt het verhaal van een verarmde Amsterdamse familie
Pep en Lis op vakantie
Voorleesboek over de tweeling Pep en Lis uit Ameland.
Branwen
Branwen - €19,02

Dit is het verhaal, in terugblik, van drie generaties Welshe vrouwen.

Ratatouille
Ratatouille - €16,45
Korte verhalen, columns, essays
Een ratatouille van teksten
Drakengevecht
Drakengevecht - €17,48
Joris de Jong, die op zijn 25e een grote erfenis krijgt, weet van gekkigheid niet hoe hij uit de band moet springen...
Kasteelspoken en andere narigheid

Voor wie van spookachtige vertellingen houdt, zijn in dit boek vier verhalen samengebracht.

Het eiland van Pep en Lis

Het eiland van Pep en Lis is een voorleesboek voor kinderen van ongeveer zes jaar.

Tante Tanneke en de Zevenmijlszeiler

Tanneke woont in een bijna onvindbaar huis in de Kennemer duinen, waar ze ongestoord kan toveren.

Lieve Deugd
Lieve Deugd - €16,97

Historische roman met een knipoog.

Vierspan
Vierspan - €17,48

vier spannende verhalen

De Spaanse heks
De Spaanse heks - €21,59
Een onbekende vrouw probeert een aanslag te verijdelen. Is zij dader of slachtoffer? In de media noemt men haar de Spaanse heks...
Tante Tanneke en de zwerfbezem
Tanneke is de norse tante van de tienjarige Rosanna en de achtjarige Willie. Ze woont in de Kennemer duinen, waar ze zonder de last van nieuwsgierige pottenkijkers kan toveren.
Tante Tanneke en de tijdtrimmer
Rosanna's excentrieke tante Tanneke heeft een wonderbaarlijke tijdmachine. Rosanne en broertje Willie schuiven door de tijd, maar dan slaat de trimmer op hol!
Vrouwen van de Steen
Vanaf het moment dat Eva haar overgrootmoeder Elysa gaat helpen, neemt haar leven een ongedachte wending. Een mysterieuze Steen die goede maar ook gevaarlijke eigenschappen heeft; dat is het geheim waarvan Eva deelgenoot wordt gemaakt.
De Hoofdprijs
De Hoofdprijs - €15,42
Voor een deel zijn de verhalen uit deze bundel pogingen om de verhalende stijl na te bootsen van bekende schrijvers zoals Roald Dahl. Een ander deel is juist een bewust afwijken van de gebaande genre- en stijlpaden, met hetzelfde oogmerk: een eigen weg zoeken.
De Druïde van Caledonia

Maelcon de druïde, een van de machtigste mannen uit het Caledonia ten tijde van de Romeinse keizers, zoekt een vrouw de Caledonische koning. Vanuit Galli? brengt hij een jonge vrouw als koningsbruid mee. Hoe dit drietal zich in het afgelegen koninkrijk door het leven slaat, daarover gaat dit verhaal uit het begin van onze jaartelling.