Kirjaboek: kirjaboek.nl | Lieve Deugd | Leny van der Ley
Lieve Deugd

Lieve Deugd

Leny van der Ley
Prijs: €16,97
ISBN 9789460081309
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant

Lieve is een eigenwijze jonge meid. Ze leeft in 12e eeuws Toxandrië, zoals het westen van het huidige Brabant in die tijd nog werd genoemd, en gebruikt al haar mogelijkheden en aangeboren eigenschappen om zich een zo goed mogelijk plekje onder de zon te verwerven. Dat valt niet mee in een tijd waarin een vrouw volstrekt ondergeschikt is aan de man.
Ze hanteert de Deugd als een schild en motto, maar haar speelse geest laat dat schild gemakkelijk zakken als het toegeven aan haar ondeugende aard haar beter te pas komt. Velen binnen de adel en de geestelijkheid worden door haar uiterlijke verschijning bekoord, maar alleen de man die haar drang naar zelfstandigheid begrijpt en haar de ruimte geeft om zichzelf te zijn, verkrijgt haar respect.

Een historische roman met een knipoog.

Leny van der Ley is auteur en historicus. Behalve romans, kinderboeken en korte verhalen schrijft zij ook historische artikelen en boeken over haar woonplaats Haarlem. Rode draad in veel van haar literaire werk is de verwondering over het vele onverklaarbare dat zich in een mensenleven voordoet. Een regelmatig terugkerend thema is eenzaamheid van de individuele mens. Haar literaire werk bevat soms New Age elementen, zoals nadruk op het intuïtieve en spirituele.

Voor een uitgebreid overzicht van eerder verschenen werk, met details en achtergronden: zie www.lenyvanderley.netPaperback
blz.: 256
Formaat: 14,8 x 21 cm
ISBN: 9789460081309

 Levertijd ongeveer 1 week

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

De Wittenburg dynastie

Deze historische familieroman vertelt het verhaal van een verarmde Amsterdamse familie

Pep en Lis op vakantie

Voorleesboek over de tweeling Pep en Lis uit Ameland.

Branwen
Branwen - €19,02

Dit is het verhaal, in terugblik, van drie generaties Welshe vrouwen.

Ratatouille
Ratatouille - €16,45

Korte verhalen, columns, essays
Een ratatouille van teksten

Drakengevecht
Drakengevecht - €17,48

Joris de Jong, die op zijn 25e een grote erfenis krijgt, weet van gekkigheid niet hoe hij uit de band moet springen...

Kasteelspoken en andere narigheid

Voor wie van spookachtige vertellingen houdt, zijn in dit boek vier verhalen samengebracht.

Het eiland van Pep en Lis

Het eiland van Pep en Lis is een voorleesboek voor kinderen van ongeveer zes jaar.

Tante Tanneke en de Zevenmijlszeiler

Tanneke woont in een bijna onvindbaar huis in de Kennemer duinen, waar ze ongestoord kan toveren.

Vierspan
Vierspan - €17,48

vier spannende verhalen

De blauwe tegel
De blauwe tegel - €16,97

Deze bundel bevat ‘schrijfoefeningen in clubverband’ en enkele vrije verhalen.

De Spaanse heks
De Spaanse heks - €21,59

Een onbekende vrouw probeert een aanslag te verijdelen. Is zij dader of slachtoffer? In de media noemt men haar de Spaanse heks...

Tante Tanneke en de zwerfbezem

Tanneke is de norse tante van de tienjarige Rosanna en de achtjarige Willie. Ze woont in de Kennemer duinen, waar ze zonder de last van nieuwsgierige pottenkijkers kan toveren.

Tante Tanneke en de tijdtrimmer

Rosanna's excentrieke tante Tanneke heeft een wonderbaarlijke tijdmachine. Rosanne en broertje Willie schuiven door de tijd, maar dan slaat de trimmer op hol!

Vrouwen van de Steen

Vanaf het moment dat Eva haar overgrootmoeder Elysa gaat helpen, neemt haar leven een ongedachte wending. Een mysterieuze Steen die goede maar ook gevaarlijke eigenschappen heeft; dat is het geheim waarvan Eva deelgenoot wordt gemaakt.

De Hoofdprijs
De Hoofdprijs - €15,42

Voor een deel zijn de verhalen uit deze bundel pogingen om de verhalende stijl na te bootsen van bekende schrijvers zoals Roald Dahl. Een ander deel is juist een bewust afwijken van de gebaande genre- en stijlpaden, met hetzelfde oogmerk: een eigen weg zoeken.

De Dru�de van Caledonia

Maelcon de druïde, een van de machtigste mannen uit het Caledonia ten tijde van de Romeinse keizers, zoekt een vrouw de Caledonische koning. Vanuit Galli? brengt hij een jonge vrouw als koningsbruid mee. Hoe dit drietal zich in het afgelegen koninkrijk door het leven slaat, daarover gaat dit verhaal uit het begin van onze jaartelling.