Kirjaboek: kirjaboek.nl | De Druïde van Caledonia | Leny van der Ley
De Druïde van Caledonia

De Druïde van Caledonia

Leny van der Ley
Prijs: €23,14
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant

Maelcon de druïde, een van de machtigste mannen uit het Caledonia ten tijde van de Romeinse keizers, zoekt een vrouw voor zijn jeugdvriend, de Caledonische koning Cinaedh. Vanuit Galli? brengt hij een jonge vrouw als koningsbruid mee, die in het koninklijk mannenhuishouden al snel een invloedrijke positie verwerft. Hoe dit drietal zich in het afgelegen koninkrijk door het leven slaat, daarover gaat dit verhaal uit het begin van onze jaartelling.

Een tijd waarin het Romeinse Rijk nog volop aan het uitbreiden is, en waarin de strijdlustige Kelten met hun gevreesde lange zwaarden als geduchte tegenstanders worden beschouwd. Caledonia en L?th,de twee noordelijkste koninkrijken in Engeland, moeten zich keer op keer de Romeinen van het lijf zien te houden. Spanning en avontuur wisselen af met rituelen en romantiek. Oorlog en intriges zijn vervlochten met familieleven en tederheid. Ook de agressieve seksualiteit die een van de belangrijkste kenmerken is van de Keltische volken,speelt in hun levens een rol.

De ongeoorloofde liefde van de druïde voor zijn koningin,des te onmogelijker wegens zijn levenslange vriendschap met de koning,toont daarnaast een menselijk gezicht achter een stalen masker van zelfbeheersing.Het is een andere wereld dan die wij kennen,met andere waarden en omgangsvormen. Maar menselijke emoties zijn universeel en tijdloos.En herkenbaar.

Leny van der Ley is schrijfster en historicus. Als bestuurslid van de historische Vereniging Haerlem en voorzitter van een werkgroep heeft zij meegewerkt aan de totstandkoming van verschillende historische publicaties.Op literair gebied maakt zij deel uit van De Meer en Meer,een schrijverscollectief dat zich sterk richt op het korte verhaal.Ook schrijft ze graag voor kinderen. Ze noemt de teneur van haar werk liever New Age dan historisch:ze schrijft bij voorkeur over onderwerpen die een mystieke of mysterieuze component hebben.Ze vermengt de intrige met historische aankleding en met haar eigen vertelstijl en legt minstens evenveel nadruk op het intu?tieve en spirituele,op natuurlijke en paranormale verschijnselen. Ze laat het aan de lezer over om zelf conclusies te trekken en te oordelen over feiten of geloven. De Druïde van Caledonia is haar debuutroman.

ISBN:
blz.: 532
formaat: paperback

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

De Wittenburg dynastie
Deze historische familieroman vertelt het verhaal van een verarmde Amsterdamse familie
Pep en Lis op vakantie
Voorleesboek over de tweeling Pep en Lis uit Ameland.
Branwen
Branwen - €19,02

Dit is het verhaal, in terugblik, van drie generaties Welshe vrouwen.

Ratatouille
Ratatouille - €16,45
Korte verhalen, columns, essays
Een ratatouille van teksten
Drakengevecht
Drakengevecht - €17,48
Joris de Jong, die op zijn 25e een grote erfenis krijgt, weet van gekkigheid niet hoe hij uit de band moet springen...
Kasteelspoken en andere narigheid

Voor wie van spookachtige vertellingen houdt, zijn in dit boek vier verhalen samengebracht.

Het eiland van Pep en Lis

Het eiland van Pep en Lis is een voorleesboek voor kinderen van ongeveer zes jaar.

Tante Tanneke en de Zevenmijlszeiler

Tanneke woont in een bijna onvindbaar huis in de Kennemer duinen, waar ze ongestoord kan toveren.

Lieve Deugd
Lieve Deugd - €16,97

Historische roman met een knipoog.

Vierspan
Vierspan - €17,48

vier spannende verhalen

De blauwe tegel
De blauwe tegel - €16,97

Deze bundel bevat ‘schrijfoefeningen in clubverband’ en enkele vrije verhalen.

De Spaanse heks
De Spaanse heks - €21,59
Een onbekende vrouw probeert een aanslag te verijdelen. Is zij dader of slachtoffer? In de media noemt men haar de Spaanse heks...
Tante Tanneke en de zwerfbezem
Tanneke is de norse tante van de tienjarige Rosanna en de achtjarige Willie. Ze woont in de Kennemer duinen, waar ze zonder de last van nieuwsgierige pottenkijkers kan toveren.
Tante Tanneke en de tijdtrimmer
Rosanna's excentrieke tante Tanneke heeft een wonderbaarlijke tijdmachine. Rosanne en broertje Willie schuiven door de tijd, maar dan slaat de trimmer op hol!
Vrouwen van de Steen
Vanaf het moment dat Eva haar overgrootmoeder Elysa gaat helpen, neemt haar leven een ongedachte wending. Een mysterieuze Steen die goede maar ook gevaarlijke eigenschappen heeft; dat is het geheim waarvan Eva deelgenoot wordt gemaakt.
De Hoofdprijs
De Hoofdprijs - €15,42
Voor een deel zijn de verhalen uit deze bundel pogingen om de verhalende stijl na te bootsen van bekende schrijvers zoals Roald Dahl. Een ander deel is juist een bewust afwijken van de gebaande genre- en stijlpaden, met hetzelfde oogmerk: een eigen weg zoeken.